Teoria conspirației: „Și dacă nu suntem decât niște oi?” (partea 1) Opinii

Teoria conspirației: „Și dacă nu suntem decât niște oi?” (partea 1)

Probabil că sunteți la curent cu toate textele, opiniile și analizele referitoare la criza medicală pe care o traversează lumea. La fel de probabil că știți foarte bine care sunt pozițiile luate de guvernele lumii, de președinți, de vedete, de medici și vecinii de pe scara blocului. Iar având în vedere aceste lucruri, imposibil să nu fi dat nas în nas până acum cu adepți ai teoriei conspirației. Sunt foarte vocali în această perioadă și se agață de fiecare minut al zilei pentru a posta scenarii masonice și probabilități demne de Pavel Coruț și Lorin Fortună în legătură cu COVID-19.

Ce susține teoria conspirației?

Ce urlă așadar acești „nebuni” neînțeleși de nimeni și blamați de aproape toată lumea? Păi diverse lucruri, precum faptul că noul coronavirus nu este decât unul banal, așa cum avem an de an, dar că specificitatea lui este fabricată artifical, în laboratoarele secrete din „adâncuri”. Ei își bazează idelologia pe raționamentul conform căruia numărul infectaților și al deceselor este foarte asemănător cu cele ale gripei sezoniere, ce o avem în fiecare an. Mai mult, ei susțin să promovarea în media a acestor cazuri este extrem de suspectă, având în vedere banalitatea simptomelor. Tot ei susțin că numărul persoanelor publice infectate (fotbaliști, actori, muzicieni, politicieni etc.) este prea mare și nu se poate justifica având în vedere încă numărul foarte mic de cazuri de pe planetă.

Care ar fi motivele pentru care forțele ascunse care conduc lumea își doresc un astfel de haos generalizat pe planetă? Unele teorii spun că pentru a se schimba, brusc, doctrinele politice la nivel planetar. Altele spun că pentru bani: până acum, războiul s-a dovedit cea mai profitabilă afacere pentru bogații lumii, iar de data asta nu au schimbat decât abordarea și, implicit, inamicul. Nu sunt deloc puțini nici aceia care cred că tot acest scenariu a fost conceput pentru a se duce la bun sfârșit planul forțelor oculte de a controla întreaga omenire la nivel psihic și fizic (prin limitări de drepturi și vaccinuri care pot conține te mai miri ce cipuri și substanțe). Acesta din urmă, se pare, că nu ar fi decât deznodământul scenariului care a debutat prin intermediul controlului cu Google, Facebook, Apple, Samsung etc.

Mult, puțin? Nu putem ști exact. Mâine revenim cu restul întrebărilor și posibile răspunsuri.

Citește și:
Președintele Filipinelor ordonă împușcarea cetățenilor care încalcă regulile de carantină
https://onlime.ro/turkmenistan-interzice-folosirea-cuvantului-coronavirus/