Președintele Filipinelor ordonă împușcarea cetățenilor care încalcă regulile de carantină Actual

Președintele Filipinelor ordonă împușcarea cetățenilor care încalcă regulile de carantină

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a ordonat poliției și armatei să „împuște mortal” persoanele care încarcă legile impuse de autorității în ceea ce privește carantinarea pentru noul coronavirus.

“Nu am nicio îndoială. Ordinele mele sunt pentru poliţie şi armată, dacă există probleme sau apare o situaţia în care oamenii se ceartă şi viaţa (reprezentanţilor forţelor de ordine – n.r.) este în pericol, trageţi pentru a ucide. Mort. Dacă îmi faci probleme, te bag în mormânt”, a delcarat Duterte în timpul unui discurs televizat.

Cu câteva ore înainte ca președintele să țină acest discurs, aproape douăzeci de persoane dintr-o comunitate din cartierul San Roque, din capitala Manila, au fost arestate pentru organizarea unui protest care acuza guvernul că nu a furnizat ajutor alimentar săracilor.

Izolarea unei bune părţi a populaţiei ţării, inclusiv a Manilei, şi normele stricte de carantină şi izolare au împiedicat milioane de persoane din cartierele sărace ale capitalei care îşi duc traiul de pe o zi pe alta să găsească modalităţi de a supravieţui

Apărătorii drepturilor omului şi grupurile civile au denunţat joi declaraţiile preşedintelui, critici care s-au extins rapid pe reţelele sociale, unde hashtagul #OustDuterte (înlăturaţi-l pe Duterte) a devenit Trend Topic începând de miercuri seara.

Filipinele au depistat până în prezent 2.311 cazuri și au raportat 96 de decese, dar țara doar ce a început să facă teste de coronavirus și astfel se presupune că numărul de infecții confirmate va continua să crească.

Articole similare.

Sursă foto