Dr. Mihail Pautov: Cel mai simplu program de slăbit Magazin

Dr. Mihail Pautov: Cel mai simplu program de slăbit

Dr. Mihail Pautov prezintă „cel mai simplu program de slăbit din lume”. Este vorba de 10 reguli simple de care trebuie să ții cont pentru a scăpa de kilogramele în plus. Pe lângă slăbit, acest program te va învăța să ai un stil de viață sănătos și să scapi de obiceiurile nesănătoase.

Iată care sunt cele 10 reguli pentru slăbit prezentate de dr. Mihail Pautov pe canalul său de Youtube.

1. Rutina zilnică a meselor

Indiferent dacă mănânci trei sau cinci mese pe zi, încearcă să le mănânci aproximativ la aceeași oră. Bifează-ți într-un formular orele la care mănânci zilnic și ține-te de program. 

2. Redu consumul de grăsimi

Grăsimile sunt bune pentru corpul tău, dar sunt împachetate în calorii. Așa că încearcă să reduci cantitatea de maioneză pe care o pui în burger sau dressing-ul pe care îl pui în salată. 

3. 10.000 de pași/zi

Mergi mai mult pe jos. Este regula nr. 3 din programul de slăbit. Obiectivul tău este să faci 10.000 de pași pe zi. Deși pare mult, nu este așa. Lasă-ți mașina în fața blocului și du-te pe jos până la serviciu. După serviciu, plimbă-te puțin prin parc. Orice efort moderat, timp de 60 de minute, este echivalent cu 10.000 de pași pe zi. 

4. Snack sănătos pentru prânz

Un morcov tăiat, o banană sau un măr este mult mai ușor să-l iei din ghiozdan și să-l ronțăi la prânz.

5. Citește etichetele

Învață să citești etichetele de pe orice produs cumpărat. În timp, vei ști exact ce consumi. În felul acesta, vei ști să faci alegeri mai bune.

6. Atenție la porții

Pune-ți mereu porții mai mici, iar dacă nu te-ai săturat, nu le suplimenta. Stomacul tău are un sistem special prin care, la 20 de minute după ce ai început masa, el se închide și îți dă o senzație de sațietate. 

7. Sus în picioare

Nu sta mai mult de o oră pe scaun. A trecut ora, pune-ți ceasul să sune și ridică-te. Du-te până la balcon, până la bucătărie, fă orice, dar nu lăsa ora să treacă fără să te plimbi. 

8. Atenție la ce bei

Băuturile calorice, îndulcite îți aduc un aport caloric foarte mare, fără să îți dai seama. Evită-le!

9. Fii prezent când mănânci

Nu te uita la televizor sau la telefon. Încetinește și concentrează-te la porția de mâncare din farfurie. Simte-i gustul, simte-i mirosul și bucură-te de acea mâncare.

10. 5 porții de legume sau fructe pe zi

O banană dimineața, morcovul de la prânz și salata de la cină și încă un fruct pe ici, pe colo vor face cinci porții de fructe sau legume pe zi. 

Citește și 8 Alimente benefice pentru o imunitate puternică.

Sursă foto