Dueluri de foc în fazele eliminatorii ale competițiilor europene Sport

Dueluri de foc în fazele eliminatorii ale competițiilor europene

Astăzi, reprezentanții UEFA au stabilit, prin tragere la sorți, care vor fi duelurile din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Astfel, sorții au decis câteva dueluri extrem de interesante, atât prin prisma valorii cluburilor implicate, cât și ale formei de moment ale acestora.

În Liga Campionior, Manchester City a avut noroc la tragerea la sorți, trupa lui Pep Guardiola urmând a întâlni Schalke 04, cel mai facil adversar din această fază. Conform specialiștilor, City nu va putea să rateze obținerea unei duble victorii cu minerii din vestul Germaniei.

Cea de a două echipă din Manchester, United, va avea o misiune extrem de delicată cu campioana autoritară a Franței, Paris Saint Germain. Echipa lui Jose Mourinho este cotată foarte departe de adversara din optimi, astfel că orice alt rezultat în afara calificării francezilor ar reprezenta o mare surpriză.

Unul dintre cele mai tari dueluri din optimi este cel dintre Atletico Madrid și Juventus. Campioana Italiei este considerată de mulți ca fiind favorita competiției din acest an, dar Atletico are de partea sa ambiția de a lupta pentru visul suprem: să joace finala Ligii pe teren propriu.

Borussia Dortmund și Tottenham propun unul dintre cele mai echilibrate dueluri ale acestei faze a UCL. Nemții, lideri autoritari în campionatul Germaniei, nu au cunoscut gustul înfrângerii în acest sezon până acum. Cu toate acestea, Spurs reprezintă o trupă extrem de solidă, astfel că șansele de calificare par a fi egale în acest moment.

Ajax și Real Madrid promit o dublă mult mai echilibrată decât mulți ar putea să creadă. Olandezii au dovedit în acest sezon că sunt o echipă de temut, în vreme ce campioana ultimelor ediții, Real, pare a traversa un sezon extrem de complicat.

FC Porto și AS Roma se duelează în alte două meciuri foarte echilibrate, dar acesta este poate singurul meci care nu reprezintă un cap de afiș în această fază. Mulți spun că învingătoarea de aici va fi cea mai dorită echipă în sferturile de finală de adversare.

FC Barcelona pleacă, în mod evident, cu prima șansă împotriva celor de la Olympique Lyon. În ciuda unor meciuri bune făcute de francezi cu Manchester City în faza grupelor, este greu de crezut că aceștia vor putea emite pretenții în fața lui Messi și compania.

Ultimul meci din optimi este un adevărat șoc: Jurgen Klopp se întoarce în Germania, acolo unde Liverpool va da piept cu Bayern Munchen. Englezii, lideri în Premier League, reprezintă echipa momentului în Europa la această oră. Bayern, pe de altă parte, este departe de forma arătată sezoanele trecute, astfel că duelul pare unul mai echilibrat ca niciodată.

Meciurile vor avea loc în februarie și martie și vor fi transmise de Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.