Fără turiști grași pe măgari Magazin

Fără turiști grași pe măgari

Grecia a interzis turiștilor care cântăresc peste 100 de kilograme să călărească măgari, după ce mai multe organizații pentru protecția animalelor s-au plâns că animalele au rămas cu leziuni ale coloanei.

Această decizie vine după ce au apărut imagini șocante cu măgari răniți, care urcau stâncile înguste de pe insula Santorini, cu turiști supraponderali în spate, deși în stațiune există o telecabină care poate fi folosită. Drept urmare, politicienii greci au promis reguli pentru a le ajuta pe animale.

Ministerul Dezvoltării Rurale și Alimentației din Grecia a publicat un nou set de reguli, care precizează că animalele nu trebuie să care o greutate de peste 100 de kilograme. Cu alte cuvinte, turiștii de peste 100 de kilograme nu au voie să mai urce pe animale. Totodată, nu mai au voie nici cei care se urcă pe măgari cu tot cu bagaje, iar greutatea totală depășește 100 de kilograme. Noile reguli prevăd și o îmbunătățire a condițiilor pentru animalele folosite pentru transportul turiștilor.

Nnumeroși activiști pentru drepturile animalelor au acuzat că măgarii sunt forțați să care greutăți tot mai mari, pe durate lungi de timp, șapte zile pe săptămână, uneori fără să primească adăpost, odihnă și apă, care îi lasă cu răni deschise și leziuni îngrozitoare ale coloanei din cauza șeilor necorespunzătoare.

PETA, una dintre cele mai cunoscute organizații internaționale pentru drepturile animalelor, a lansat chiar și o petiție numită „Măgarii de pe Santorini, abuzați și folosiți pe post de taxiuri: vă rugăm să îi ajutați!”. Însă, nimic nu s-a schimbat pe insulă. Santorini este o insulă vulcanică, cunoscută pentru relieful stâncos, imposibil de străbătut cu mașina. De aceea, localnicii, dar mai ales turiștii, apelează la animale ca mijloc de transport.

(sursă foto: archaeologous)