Teste gratuite de COVID-19 pentru bucureștenii care sunt în această situație Actual

Teste gratuite de COVID-19 pentru bucureștenii care sunt în această situație

Bucureștenii care aleg să plece în vacanța în stăinătate se pot testa gratuit de COVID-19.

Inițiativa a fost anunțată de Gabriela Firea, care a declarat că dorește să vină în ajutorul persoanelor care vor să plece în Grecia sau în alte țări și nu-și permit să plătească testele de COVID-19.

„Nu sunt de acord cu afirmația că prin această categorie pe care o includem în proiectul Testăm pentru București, cea a turiștilor, aglomerăm aparatele PCR, pentru că noi ne-am pregătit. Primăria Capitalei are contracte de colaborare cu clinici private, avem o capacitate de 1.500 de teste, pe lângă testele care se fac pentru simptomatici. Nu punem presiune pe aparatele PCR și nici nu dăm la o parte persoanele încadrate în definiția de caz”, a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General.

Testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria Capitalei are parteneriate.

Începând de mâine, bucureștenii care vor să plece în vacanță în Grecia pot trimite un e-mail la adresa [email protected]. Vor fi apoi contactați de reprezentanții Primăriei pentru a fi programați pentru testare.

Cine dorește să intre de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online şi testul COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide. Totodată, autorităţile din Grecia testează la graniţă, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Citește și: Cele mai riscante locuri de muncă în timpul pandemiei COVID-19

Sursă foto