Criza refugiaților din Turcia și Grecia ia amploare Actual

Criza refugiaților din Turcia și Grecia ia amploare

Criza refugiaților din Turcia și Grecia ia amploare, zeci de mii de migranți și refugiați luând cu asalt granița dintre cele două state pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Miercuri, autoritățile elene au folosit gazele lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea de la graniță. Televiziunea locală Skai a anunțat că cel puțin 12.500 de oameni așteaptă în partea Turciei o șansă de a pătrunde în Grecia. Statul turc găzduiește deja 3,6 milioane de refugiați sirieni.

Oficialii turci au acuzat autoritățile din Grecia că au împușcat și au ucis un migrant la graniță. „Șase bărbați au fost răniți după ce s-au tras mai multe focuri de armă”, a declarat un oficial turc. Acesta a adăugat că, apoi, unul dintre cei șase a murit din cauza plăgilor.

Purtătorul de cuvânt grec Stelios Petsas a catalogat afirmațiile turcilor drept o propagandă fake news. Mai mult, acesta a adăugat într-o conferință de presă că migranții au folosit împotriva trupelor grecești gaze lacrimogene pe care le-ar fi primit de la turci.

Criza refugiaților din Turcia și Grecia ia amploare: „Viața în Turcia e foarte grea. Imediat cum vor deschide porțile, mă voi îndrepta spre Germania”

Corespondentul Deutsche Welle Tunca Ogreten a petrecut două zile printre refugiații din Turcia și a descris situația din prezent.

„Viața în Turcia e foarte grea. Imediat cum vor deschide porțile, mă voi îndrepta spre Germania”, a declarat Muhammed, un tânăr din Afganistan de doar 18 ani. Acesta cară după el două bagaje cu haine și câte ceva de mâncare. Nimic în plus. Vrea să ajungă în Grecia, dar spune că habar nu are când se va întâmpla acest lucru și ce se va întâmpla în drumul său spre Europa Centrală.

Cozi kilometrice s-au format pe șoseaua spre Edirne, oraș turc aflat la 220 kilometri de granițele cu Grecia și Bulgaria. Acest lucru s-a întâmplat după ce oficialii turci au declarat că migranții vor avea drum liber spre Europa.

Citește și: Germania a deportat un număr record de refugiați în 2018