Germania a deportat un număr record de refugiați în 2018 Actual

Germania a deportat un număr record de refugiați în 2018

Cei mai mulți dintre cei deportați au ajuns în Italia. Această acțiune urmează legea Dublin II a Uniunii Europene, care spune că aplicările trebuie procesate de prima țară în care refugiații ajung.

În anul 2018 au fost transferați din Germania în alte state memebre ale Uniunii Europene mai mulți refugiați decât au fost vreodată înainte, potrivit unui raport emis de Ministerul de Interne german și citat de cotidianul zilnic Suddeutsche Zeitung. Raportul a reprezentat un răspuns la o solicitare a Partidului de Stânga din Parlament.

Aproximativ 8658 de refugiați cărora li s-a cerut să părăsească Germania au făcut acest lucru între lunile ianuarie și noiembrie 2018. Cu un an în urmă, adică în 2017, numărul celor deportați s-a ridicat la 7102. Mai mult decât atât, aceste cifre au cunoscut salturi consecutive, de 15,1 % în 2017 și de 24,5 % anul trecut.

Cei mai mulți deportați, în Italia

Potrivit Suddeutsche Zeitung, Germania a făcut 51.558 de cereri în primele 11 luni ale anului 2018 către alte state ale Uniunii Europene ce fac parte din tratatul Dublin III. Dintre toate acestea, un umăr de 35,375 a fost acceptat.

Italia a fost prima destinație pentru refugiații în cauză, cu aproape o treime dintre aceștia. Pe de altă parte, Ungaria nu a primit nici măcar un refugiat dintre cei deportați în anul 2018.

Grecia a acceptat doar cinci și a respins marea majoritate a cererilor ce au fost făcute. Raportul Ministerului de Interne al Germania a notat că argumentele Atenei cu privire la respingerea cererilor au fost predominant nefondate.