Filme de dragoste inspirate din povești din viața reală Magazin

Filme de dragoste inspirate din povești din viața reală

Orice om are măcar un film care pare că spune exact povestea lui, iar cele mai bune filme de dragoste ale cinematografiei prezintă măcar o mică părticică din viața fiecăruia dintre noi, asta petru că inspirația vine chiar din povești reale. Fie că este vorba de filme noi sau vechi, majoritatea sunt încărcate de romantism și emoție. Descoperă mai jos cele mai frumoase povești de dragoste, reprezentate artistic în ecranizări de mare succes.

Walk the Line (2005)

Povestea de pe ecran a lui Johnny și June a topit inimile publicului în filmul biografic câștigător de Oscar „Walk the Line”. June Carter Cash l-a ajutat pe Johnny să scrie „Ring of Fire” și „Jackson”, iar Johnny a cerut-o în căsătorie pe June, pe scenă, în fața a 7.000 de necunoscuți din Ontario – așa cum este descris într-una dintre cele mai memorabile scene din film.

The Other Boleyn Girl (2008)

Multe fapte sunt exagerate în acest film, dar se crede că Mary Boleyn ar fi născut doi dintre copiii lui Henry al VIII-lea. Evenimentele ulterioare – Henry căsătorindu-se cu Anne Boleyn și ruperea relației cu biserica și decapitarea Annei – sunt adevărate, de asemenea.

A Beautiful Mind (2001)

Această dramă din 2001 este atât despre povestea de dragoste neașteptată dintre matematicianul John Nash și soția sa Alicia, cât și despre viața cu schizofrenie paranoică. Cuplul din viața reală a fost căsătorit timp de șase ani. Apoi au divorțat și s-au căsătorit din nou zeci de ani mai târziu. Au rămas împreună până la moartea lor, într-un accident de mașină în 2015.

Frida (2002)

„Frida” surprinde în mod vag viața Fridei Kahlo și, deși filmul își ia mai multe libertăți creative – criticii spun că filmul nu a înfățișat-o pe Kahlo drept „profesionista înțeleaptă” care era de fapt – relația ei din viața reală cu Diego Rivera fiind foarte bine documentată.

„Aș vrea să te pictez, dar nu există culori, pentru că sunt atât de multe, în confuzia mea, forme tangibile a marii mele iubiri”, a scris odată ea în celebrele sale jurnale.

Reaching for the Moon

Această dramă relatează relația amoroasă dintre Elizabeth Bishop și Carlota de Macedo Soares, poetă și, respectiv, arhitect peisagist. Cele două femei au trebuit să se lupte cu alcoolismul lui Bishop și depresia lui Soares. De fapt, povestea lor de dragoste s-a încheiat când Soares s-a sinucis în cele din urmă.

În ciuda poveștii întunecate de dragoste, producătorul filmului Lucy Barreto a fost inspirat de „intimitatea și complicitatea” din viața reală a cuplului. „A fost ceva foarte special ce nu am uitat niciodată”, a spus ea pentru New York Times.

Citește și 10 filme esențiale din cinematografia română.

Sursă foto