Fotbaliștii din Spania amenință cu greva din cauza deciziilor Ligii de Fotbal Sport

Fotbaliștii din Spania amenință cu greva din cauza deciziilor Ligii de Fotbal

BBC

Fotbaliștii din campionatul spaniol La Liga nu exclud intrarea în grevă, ca urmare a deciziei Ligii de Fotbal Spaniole de a organiza în următorii 15 ani câte un meci pe sezon în Statele Unite ale Americii. Decizia Ligii a fost adoptată vineri cu compania americană de media Relevent și are la bază considerente de promovare, însă sindicatul fotbaliștilor spanioli condamnă acest demers, întrucât deciziile s-au luat fără consultarea tuturor factorilor implicați.

Astfel, căpitanul celor de la Real Madrid, Sergio Ramos, împreună cu vicecăpitanul Barcelonei, Sergio Busquets, se numără printre jucătorii foarte importanți din La Liga care s-au întâlnit miercuri pentru a discuta cu privire la „îngrijorările” apărute ca urmare a acestei probleme.

Sindicatul fotbaliștilor din Spania (AFE) susține că membrii acestuia nu au fost consultați cu privire la aceste aspecte. Ca urmare, fotbaliști ai tuturor cluburilor din prima divizie spaniolă s-au întâlnit miercuri la Madrid pentru a discuta aceste probleme cu președintele AFE, David Aganzo.

Printre cei care au participat la întâlnire se numără Sergio Ramos și Nacho (Real Madrid), Sergio Busquets și Sergi Roberto (Barcelona), Leo Baptistao (Espanyol), Bruno (Villareal) și jucătorii Koke și Juanfran de la Atletico Madrid.

Aganzo a declarat: „Probleme este lipsa unui consens. Este un produs de pe urma căruia beneficiază doar Liga, neluând în considerare fanii. Trebuie să rezolvăm asta împreună cu șefii. Căpitanii formațiilor sunt contrariați și sunt împotriva acestei decizii în unanimitate. Nu are niciun sens. Vorbim despre un contract cu o valabilitate de 15 ani fără să ne consultăm cu jucătorii. Vom încerca să nu luăm în calcul măsuri extreme precum intrarea în grevă, dar dacă va fi necesar, într-un final, vom face și asta”. Președintele AFE a înceiat spunând că jucătorii se vor întâlni din nou în luna septembrie.

După această întâlnire, Liga de Fotbal a explicat, într-un comunicat, că „La Liga se va întâlni cu AFE pentru a discuta planurile referitoare la organizarea de meciuri în afara Spaniei”.

foto