Homofobia și transfobia sunt acum ilegale în Elveția Actual

Homofobia și transfobia sunt acum ilegale în Elveția

Într-o decizie istorică, Elveția a adoptat o lege prin care homofobia și transfobia vor fi considerate ilegale și vor fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare.

Consiliul Național al Elveției a votat cu 118 pentru, 60 împotrivă și 5 abțineri introducerea pedepsei cu închisoarea pentru acțiunile homofobe și împotriva persoanelor transsexuale, ceea ce face ca discriminarea pe bază de gen și de orientare sexuală să fie acum ilegală.

Această hotărâre vine după ce alte țări, precum India și Trinidad și Tobago, au luat decizii similare prin care au oferit mai multe drepturi comunității formate din lesbiane, gay, bisexuali, transsexuali și intersexuali. Pentru populația LGBTQ din Elveția, decizia este o victorie imensă.

Potrivit publicației Dazed, consilierul național Mathias Reynard s-a aflat în spatele campaniei, încercând să schimbe codul penal timp de aproximativ un deceniu. „Homofobia nu este o opinie. Este o infracțiune. Unul din cinci homosexuali a încercat să se sinucidă, jumătate înainte să fi împlinit vârsta de 20 de ani. Această victorie trimite un semnal puternic. Am primit deja sute de reacții”, a declarat el imediat după anunțarea deciziei.

Reynard luptă acum pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex. În prezent, cuplurile homosexuale pot intra doar în parteneriate civile, însă nu au drepturi egale în ceea ce privește plata impozitelor, fertilitatea sau adopția cu cuplurile heterosexuale din Elveția, în timp ce cetățenii țării sunt printre cei mai bogați din întreaga lume, cu un salariu mediu de peste 65.000 de euro pe an.

„Căsătoria între persoane de același sex este discutată în Parlamentul Elvețian și promit să lupt pentru această cauză, astfel încât să devină o realitate în următorii câțiva ani”, a mai spus Mathias Reynard.

(sursă foto: shortlist)