Huawei depășește Apple și devine al doilea mare producător de smartphone-uri din lume Business

Huawei depășește Apple și devine al doilea mare producător de smartphone-uri din lume

Huawei a devenit cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume. Pentru prima dată, Huawei a depășit compania Apple la numărul de telefoane livrate între lunile aprilie și iunie.  Compania chineză Huawei Technologies a vândut aproximativ 54 de milioane de telefoane în ultimul trimestru, în creștere cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit firmelor de cercetare IDC, Canalys și IHS Markit, relatează CNN.

Pe lângă succesul de a depăși Apple, compania chineză restrânge decalajul cu liderul de piață Samsung. Acesta a vândut peste 70 de milioane de telefoane în ultimul trimestru, în scădere cu aproximativ 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Creșterea continuă a companiei Huawei este impresionantă, precum și abilitatea acesteia de a se deplasa pe piețe unde, până de curând, brandul a fost aproape necunoscut”, a declarat Ryan Reith, analistul IDC.

Huawei se luptă cu prejudecățile americanilor

Deși a ajuns pe locul al doilea, Huawei are probleme pe piața din SUA. Producătorul chinez de smartphone-uri și echipamente de telecomunicații a încercat să câștige un avantaj în Statele Unite, însă se crede că datele primite pe device-urile Huawei vor fi trimise guvernului chinez pentru a strânge informații.

Pe principiul gândirii din Statele Unite ale Americii, oficialii de securitate din Marea Britanie, Australia și Canada au avertizat că pot exista riscuri de securitate națională privind utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale firmei chineze.

Ca reacție la aceste acuzații, Huawei a susținut în mod repetat că produsele sale nu prezintă riscuri de securitate.

Succesul Huawei din Asia, Europa, Africa și Orientul Mijlociu

Prețul ieftin al telefoanelor Huawei a funcționat bine în regiunea Asia Pacific. Vânzările companiei s-au dublat față de același trimestru al anului trecut, potrivit lui IHS Markit. De asemenea, a înregistrat o creștere puternică în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Huawei este una dintre companiile care încearcă să dezvolte tehnologia 5G, noua generație de tehnologii fără fir. Dacă marile țări refuză sau interzic utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale companiei Huawei, ar afecta în mod semnificativ obiectivul companiei de a deveni lider mondial în tehnologia 5G.

(sursă foto: iMagazin)