Ianis Hagi, față în față cu destinul Sport

Ianis Hagi, față în față cu destinul

Ianis Hagi este, poate, jucătorul român cel mai apreciat în acest moment. Fiul lui Gheorghe Hagi, în vârstă de doar 20 de ani, se află în aceste zile în fața celui mai important pas din cariera sa de fotbalist. Ca urmare a prestațiilor excepționale din tricoul Viitorului și al naționalei României (Hagi a jucat atât pentru echipa mare, cât și pentru tricolorii mici, under 21), cluburi de prim rang din Europa se bat pe semnătura decarului naționalei. În ultimele zile s-a vorbit de nume de echipe ce păreau de-a dreptul inaccesibile în urmă cu câțiva ani: de la FC Barcelona și Arsenal Londra, până la Borussia Dortmund, FC Sevilla, Ajax Amsterdam sau chiar Bayern Munchen.

Atât Gheorghe Popescu (președintele Viitorului), cât și Gheorghe Hagi au declarat la finalul Campionatului European U21 din Italia și San Marino că o decizie finală în ceea ce privește transferul lui Ianis va fi luată în această săptămână și că aceasta se va baza, în primul rând, pe factorul sportiv și pe posibilitățile pe care le va avea Hagi Jr. să joace meci de meci la noua sa echipă. Un astfel de transfer este de preferat în detrimentul unuia mult mai bun din punct de vedere financiar, dar care nu îl poate ajuta concret pe tânărul mijlocaș ofensiv să progreseze.

Odată cu oficializarea acestui transfer și a multor altora din tânăra generație într-unul dintre campionatele puternice ale Europei, România va începe din nou să spere la vremuri mai bune în ceea ce privește naționala de fotbal.