Israel a găsit leacul pentru cancer Actual

Israel a găsit leacul pentru cancer

O echipă formată din oameni de știință din Israel susține că urmează să dezvolte un leac pentru cancer în anul următor, a informat The Jerusalem Post. Și nu va fi un leac doar pentru anumite tipuri de cancer, ci un leac complet pentru această boală necruțătoare.

„Credem că vom putea oferi în decursul unui an un tratament complet pentru vindecarea cancerului”, a declarat cel care coordonează întreaga activitate a echipei. „Leacul nostru va fi eficient încă din prima zi și va avea o durată de câteva săptămâni, având doar efecte secundare minime sau chiar deloc, la un preț mult mai mic decât majoritatea tratamentelor existente deja pe piață”, a mai adăugat acesta.

Noul tratament, denumit MuTaTo (toxină multi-țintă), va funcționa precum antibioticele: va folosi o combinație de peptide și o toxină care va omorî în mod specific celulele canceroase. Tratamentul va fi în cele din urmă personalizat, urmând ca pacienților să le fie administrată o combinație de medicamente în funcție de tipul de cancer de care suferă.

Potrivit celor mai recente estimări ale Agenției Internaționale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), în fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 18,1 milioane de cazuri noi de cancer în întreaga lume și 9,6 milioane de decese. Unul din șase oameni moare din cauza acestei boli – a doua cauză de mortalitate la nivel mondial, după bolile cardiovasculare. În urmă cu 10 ani, s-au înregistrat 12,7 milioane de cazuri noi și 7,6 milioane de decese.

Agenția Internațională de Cercetare în domeniul Cancerului estimează că, în anul 2040, numărul de cazuri noi de cancer va fi de peste 29,5 milioane de oameni, la nivel global, în timp ce numărul deceselor va ajunge la un număr impresionant și îngrijorător de 16,4 milioane.

(sursă foto: NIUnewsroom)