Studiu: Alimentația săracă în grăsimi reduce riscul decesului de cancer de sân Magazin

Studiu: Alimentația săracă în grăsimi reduce riscul decesului de cancer de sân

Un studiu realizat recent arată că femeile care au o dietă săracă în grăsimi prezintă riscuri mai mici de a muri din cauza cancerului de sân, față de cele care consumă alimente cu un nivel ridicat de grăsime, relatează The Washington Post.

Analiza realizată de Women’s Health Initiative furnizează primele dovezi clinice care indică legătura dintre dietă și cancerul de sân. Astfel, cercetătorii au arătat că alimentația reduce riscul femeilor aflate la postmenopauză de a muri de cancer de sân.

„Acesta este un apel de trezire pentru femei.” a declarat Elisa Port, doctor în chirurgia sânului la Mount Sinai Health System din New York.

Studiul a implicat 48.000 de femei care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân în momentul în care s-au înscris la studiu. Modul de alimentație al femeilor a fost urmărit și analizat din 1993 până în 1998. Participantele la studiu au fost repartizate aleatoriu: fie să-și urmeze dieta obișnuită, în care grăsimea reprezenta 32% din caloriile consumate zilnic, fie să încerce reducerea consumului de grăsimi la 20% din calorii, consumând zilnic legume, fructe și cereale. Persoanele din grupul care consuma mai puțină grăsime au pierdut aproximativ 3% din greutatea corporală și femeile care au fost diagnosticate cu cancer de sân au prezentat un risc mai scăzut de deces, față de cele care și-au urmat dieta obișnuită.

Cercetătorul Rowan Chlebowski a afirmat că studiul arată că femeile își pot îmbunătăți sănătatea prin modificări mici ale alimentației, în ceea ce privește cantitatea și calitatea alimentelor consumate.

Sursă foto