La fiecare 81 de secunde, un britanic renunță la fumat Actual

La fiecare 81 de secunde, un britanic renunță la fumat

În 2017, aproximativ 400.000 de britanici au renunțat cu succes la fumat, ceea ce echivalează cu 1.069 de fumători în fiecare zi. Numărul fumătorilor este în prezent de 6,1 milioane sau 14,9% din populație. Anglia a înregistrat o scădere a numărului de persoane care fumează, cu un milion mai puțini fumători în 2017 decât în 2014.

Departamentul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) consideră că doar una din zece persoane va mai fi fumătoare în următorii cinci ani, iar, până 2030, societatea ar putea deveni una de nefumători. Însă, nu toți cetățenii sunt bucuroși.

„Marea Britanie este lider global în ceea ce priveşte controlul produselor din tutun, iar politicile noastre robuste s-au dovedit a fi eficiente”, a declarat Steve Brine, ministrul englez al Sănătăţii, pentru CNN. „Nu suntem însă pe deplin mulţumiţi şi vom depune în continuare eforturi pentru a ajuta fumătorii să renunţe la acest viciu.”

Dintre cele 6,1 milioane de fumători din întreg regatul, 6 din 10 își doresc să renunțe la această dependență, însă majoritatea încearcă doar prin propria voință, cu toate că este metoda cea mai puțin eficientă. Cel mai bun mod de a renunța la fumat este cu ajutorul unor experți. Din 2017 până în 2018, mai mult de jumătate (51%) dintre fumătorii care au apelat la persoane specializate au reușit să renunțe. În același timp, țigările electronice rămân una dintre principala metodă folosită de englezi în lupta împotriva tutunului, în Marea Britanie fiind peste 3,2 milioane de astfel de utilizatori adulți.

În 2016, 77.900 de britanici au murit din cauza unor afecțiuni legate de fumat.

(sursă foto: medicalnewstoday)