Studiu: Țigările elecronice, un pericol pentru sănătate Magazin

Studiu: Țigările elecronice, un pericol pentru sănătate

Un studiu recent demonstrează cât de periculoase sunt țigările electronice pentru sănătate. Acestea deteriorează celule vitale ale sistemului imunitar și sunt mult mai periculoase decât se credea anterior, informează BBC. Oamenii de știință au descoperit că țigările electronice au afectat în mod direct celulele imune din plămâni și au stimulat inflamația.

Desfășurarea studiului și rezultatele obținute

Studiul experimental care arată influența negativă a țigărilor electronice asupra sănătății a fost condus de Prof. David Thickett, de la Universitatea din Birmingham. Studiul este publicat online în revista Thorax.

Studiile anterioare s-au axat pe compoziția chimică a lichidului de țigară electronică înainte de a fi transformat în vapori. În acest studiu, cercetătorii au elaborat o procedură mecanică, în laborator, care a imitat vaporii unei țigări electronice. S-au utilizat probe de țesut pulmonar furnizate de opt nefumatori.

Cercetătorii au descoperit că vaporii au cauzat inflamații și au afectat activitatea macrofagelor alveolare, celule care elimină particule de praf, bacterii și alergeni. Oamenii de știință au spus că unele dintre aceste efecte au fost similare cu cele observate la fumători și la persoanele cu boli pulmonare cronice.

Cercetătorii au menționat că rezultatele au fost obținute doar în condiții de laborator și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine impactul pe termen lung asupra sănătății.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia susține țigările electronice

Cercetătorii avertizează împotriva opiniei publice conform căreia țigările electronice sunt sigure și nu ne influențează starea de sănătate. Cu toate acestea, Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recomandă țigările electronice în schimbul fumatului obișnuit. Acestea sunt mult mai puțin dăunătoare decât tutunul. Oamenii nu ar trebui să ezite să le folosească pentru a-i ajuta să renunțe la țigări.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia și-a exprimat public susținerea pentru țigările electronice, în luna februarie. Instituția a publicat o analiză prin care prezintă dovezi care demonstrează că țigările electronice sunt mai sigure decât fumatul. Reprezentanții instituției au recomandat ca țigările electronice să fie eliberate pe bază de rețetă pentru a-i ajuta pe oameni să renunțe la fumat.

(Sursă foto: longevitylive.com)