Lituania – România, testul de care suntem obligați să trecem Sport

Lituania – România, testul de care suntem obligați să trecem

Echipa națională de fotbal a României va juca în această seară, de la ora 21:45, la Vilnius, împotriva selecționatei Lituaniei, într-un meci contând pentru Liga Națiunilor. Aceasta este a treia partidă a tricolorilor din grupa a patra a Ligii C. În primele două meciuri, România a reușit să obțină doar două puncte cu Muntenegru și Serbia, aflându-se în acest moment pe poziția a treia a grupei. Lituania este ultima din grupă, cu niciun punct aucmulat după două meciuri.

Meciul se va disputa pe arena celor de la Zlgiris Vilnius, care are o capacitate de doar 5.400 de locuri și gazon sintetic.

Înaintea confruntării, selecționerul României, Cosmin Contra, a declarat: „După meciul din Serbia încrederea lor în ce putem realiza trebuie să fie foarte, foarte mare„.

Interesant este faptul că din cele 11 dueluri directe disputate în Lituania, România s-a impus în 10. În schimb, singurul eșec al tricolorilor în fața balticilor a survenit în urmă cu 10 ani, în septembrie 2008, la Cluj (0-3), în debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Africa de Sud. Cea mai recentă confruntare datează din urmă cu doi ani, când românii au învins cu 1-0 la Giurgiu.

Fără să par arogant, cred că suntem echipa mai bună şi îmi doresc cele trei puncte„, a declarat Nicolae Stanciu.

Cele mai probabile echipe start:

Lituania: Šetkus – Lasickas, A. Jankauskas, Klimavičius, Šernas – Verbickas, Žulpa – Slivka, Kuklys, Novikovas – Černych.

România: Tătărușanu – Cr. Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu – R. Marin, P. Anton – Chipciu, N. Stanciu, Mitriță – Keșeru.

Tot astăzi, se mai dispută și Muntenegru – Serbia, în aceeași grupă cu România și Lituania.

Duminică, va avea loc etapa a patra, în care Serbia va juca pe Arena Națională din București împotriva României, iar Lituania va primi vizita Muntenegrului.

Alte meciuri de astăzi, în Liga Națiunilor:

Polonia – Portugalia
Rusia – Suedia
Israel – Scoția
Insulele Feroe – Azerbajian
Kosovo – Malta

Meciuri amicale disputate astăzi:

Turcia – Bosnia și Herțegovina
Argentina – Irak
Țara Galilor – Spania
Franța – Islanda