Los Angeles Lakers are un nou „rege” Sport

Los Angeles Lakers are un nou „rege”

Starul LeBron James spune oficial „adio” Estului și semnează un contract pe patru ani cu Los Angeles Lakers, în valoare totală de 153,3 milioane de dolari.

Cu această ocazie, James schimbă conferința și va juca în Vest, unde va încerca să o detroneze pe Golden State Warriors. La echipa condusă de Magic Johnson, el va trebui să se bată pentru un loc în finală cu superechipe, net superioare celor din Conferința de Est, ca New Orleans Pelicans, Oklahoma City Thunder și Houston Rockets .

Este pentru a doua oară în carieră când starul NBA o părăsește pe Cleveland Cavaliers, echipă la care a debutat în NBA, în 2003, și cu care a câștigat singurul titlu din istoria clubului. În 2010, el a plecat la Miami Heat, unde a câștiga campionatul NBA în 2012 și 2013, iar în 2014 a revenit în Ohio și a mai obținut un titlu de campion, în 2016.

Dacă semna prelungirea contractului și rămânea la formația din Conferința de Est, el ar fi încasat 205 milioane de dolari pe următoarele cinci sezoane. Însă, campania agresivă dusă de Lakers, plus contribuția lui Magic Johnson, au avut mai mult succes decât oferta celor de la Cleveland Cavaliers.

La cei 33 de ani ai săi, James este considerat unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile și are deja un palmares impresionant. Până în prezent, a reușit să adune: trei trofee NBA, patru titluri de MVP, trei titluri de MVP al finalei NBA, 14 prezențe în „All Star Game”, opt finale NBA consecutive și trei medalii la Jocurile Olimpice – două de aur și una de bronz.

Prin venirea la Staples Center, LeBron James se alătură altor vedete ale baschetului care au evoluat la una dintre cele mai de succes echipe din istoria NBA, ca Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal și Kobe Bryant.

(sursă foto: clutchpoints)