Nike și adidașii viitorului Sport

Nike și adidașii viitorului

Compania Nike a lansat o nouă pereche de pantofi sport care pot fi controlați de pe telefon. Nike Adapt BB au ceea ce reprezentanții gigantului american numesc „șireturi putere”, care pot fi strânse sau slăbite prin apăsarea unui buton aflat pe suprafața lor sau prin intermediul unei aplicații de mobil.

Nike a creat Nike Adapt BB pentru jucătorii de baschet, aceștia putând fi programați să memoreze anumite setări și dimensiuni, pe care sportivii le pot schimba în funcție de activitatea pe care o desfășoară – dacă joacă baschet sau dacă se odihnesc. Compania a anunțat că pantofii au nevoie să fie reîncărcați, o încărcare fiind suficientă pentru 14 zile departe de priză.

În plus, Nike Adapt BB pot fi personalizați prin aplicația de mobil cu care îi controlezi, care îți permite să schimbi culoarea LED-urilor de pe lateral.

„Am ales baschetul ca primul sport pentru Nike Adapt datorită cerinţelor pe care sportivii le au cu privire la încălţăminte“, a declarat Eric Avar, directorul de creaţie al Nike VP. „Pe parcursul unui joc de baschet, piciorul sportivului suferă modificări, iar pantoful are abilitatea de a slăbi presiunea pentru a creşte fluxul sanguin şi apoi revine. Este un element cheie care va îmbunătăţi experienţa atletului“, a mai spus Avar. Astfel, este necesară ajustarea şireturilor, care prin intermediul Adapt BB va fi posibilă cu o simplă apăsare de buton.

Nike își dorește să folosească această tehnologie pentru mai multe produse din gama lor, orientate și către alte categorii de sportivi.

Noii adidași vor ajunge inițial numai în magazinele din SUA începând cu 17 februarie, prețul de achiziție fiind de 350 de dolari, și se așteaptă ca stocurile să fie epuizate în foarte scurt timp.

(sursă foto: sneakernews)