Se cunosc semifinalistele Ligii Naționale de Baschet Masculin Sport

Se cunosc semifinalistele Ligii Naționale de Baschet Masculin

Luni seară, în sala Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” și la capătul unui meci cu numeroase răsturnări de situație, s-a decis ultima semifinalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Steaua CSM Eximbank București a învins, în meciul cinci, decisiv, al fazei sferturilor de finală, formația BC Timișoara, cu scorul final de 76-69, adunând 3-2 la general, și s-a calificat în semifinale, unde va întâlni campioana en-titre U-Banca Transilvania Cluj, care a câștigat duelul cu Phoenix Galați după numai 3 meciuri. Cele două echipe s-au aflat de patru ori față în față în acest sezon, iar clujenii au reușit să îi învingă o singură dată pe roș-albaștrii.

În cea de-a doua semifinală, se vor înfrunta CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Ardelenii s-au impus în fața celor de la SCM U Craiova, cu scorul general de 3-0, și au obținut calificarea în semifinale pentru al doilea sezon consecutiv, în timp ce campioana din 2016, CSM Oradea, a trecut de BCM Pitești, cu 3-1 la general, asigurându-și astfel prezența în penultimul act al competiției.

Programul semifinalelor

19 mai
BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea
U-Banca Transilvania Cluj – CSM Steaua Eximbank București

21 mai
BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea
U-Banca Transilvania Cluj – CSM Steaua Eximbank București

25 mai
CSM Steaua Eximbank București – U-Banca Transilvania Cluj
CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu

Semifinalele se vor disputa pe sistemul cel mai bun din cinci partide, în datele de 19 și 21 mai, 25 și 27 mai, 30 mai. Finala pentru deciderea campionei României, care se va juca după același sistem, este programată pentru 4 și 6 iunie, 10 și 12 iunie, plus meciul decisiv, pe 16 iunie.

(sursă foto: Sporting News)