Mâine se stabilește țintarul celui mai aprig sezon de Liga 2 din istorie Sport

Mâine se stabilește țintarul celui mai aprig sezon de Liga 2 din istorie

Mâine, la Federația Română de Fotbal, va avea loc procesul prin care se va stabili țintarul noului sezon de Liga 2. Programat să înceapă la începutul lunii august, sezonul competițional al celui de-al doilea eșalon fotbalistic din țară va avea la start o pleiadă de nume grele ale fotbalului românesc. Nu mai puțin de opt cluburi (Rapid București, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, FC Argeș, UTA Arad, Farul Constanța, Concordia Chiajna și Dunărea Călărași) și-au propus promovarea în prima ligă sezonul viitor, astfel că încărcătura va fi una cu totul specială. Pe lângă numele mai sus amintite, există o serie de echipe foarte bune, capabile de surprize, care pot emite pretenții la promovare în anumite conjuncturi: Dacia Mioveni, Gloria Buzău, Politehnica Timișoara, Pandurii Târgu Jiu sau Luceafărul Oradea. Astfel, cele două locuri direct promovabile din fruntea clasamentului și cel de-al treilea care duce la baraj par a fi prea puține.

Federația Română de Fotbal a anunțat că noul sezon de Liga 2 va debuta în data de 3 august și se va încheia pe 30 mai 2020. Astfel, în 2019 se vor disputa 21 de etape (turul complet și încă două etape din retur). Vor exista, de asemenea, patru etape intermediare, care se vor disputa la mijloc de săptămână (două anul acesta și încă două anul viitor). 

Potrivit presei de specialitate și a oamenilor din fenomenul fotbalistic de la noi din țară, favorite principale la promovare sunt Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, FC Argeș și Concordia Chiajna.

După cum au anunțat reprezentanții Digi Sport, aproape de mijlocul lunii aprilie a avut loc un moment foarte interesant: meciul de Liga a II-a Universitatea Cluj – Farul a avut audiență mai mare decât Poli Iași – Dinamo! Iar de aici provine și exercițiul nostru de imaginație vine firesc: într-un scenariu ideal pentru „fotbalul mic”, putem spune că anul viitor Liga a II-a ar putea deveni mai interesantă pentru microbiști decât prima?