Mourinho, în război cu vestiarul lui United Sport

Mourinho, în război cu vestiarul lui United

BBC

Managerul portughez al celor de la Manchester United pare a fi în război cu proprii jucători, a declarat fostul fundaș al celor de la Arsenal, Martin Keown, după ce Diavolii Roșii au fost eliminați din Cupa Ligii (Carabao Cup) de Derby.

United a pierdut cu 8-7 în urma loviturilor de la 11 metri, după ce la finalul celor 90 de minute s-a aflat la egalitate, 2-2, cu formația de ligă secundă antrenată de fostul jucător al celor de la Chelsea și din naționala Angliei, Frank Lampard.

În aceeași zi, Mourinho a i-a spus lui Paul Pogba că nu va mai fi căpitanul echipei. „Trebuie să înceapă să vadă și lucrurile pozitive din ceea ce fac jucătorii”, a declarat Keown la BBC. „Oare a tras frâna de mână?”

Pogba a urmărit din tribune momentul în care Derby a eliminat pe United din competiție.

Înfrângerea a venit la numai trei zile după ce Manchester a remizat pe teren propriu în campionat cu Wolves, fapt ce a lăsat United la 8 puncte în urma liderului Liverpool, marea rivală a Diavolilor.

„Toată lumea spune că este vorba de o criză uriașă la United. Au câteva rezultate bune în deplasare, dar, deodată, nu mai sunt în stare să câștige pe teren propriu”, spune Keown. „Nu îmi face plăcere să îi văd atât de necompetitivi. Jose pare a fi în război cu propriul vestiar.”

Trupa portughezului a început meciul cu Derby cu 9 jucători schimbați față de cel din campionat cu Wolves. Cu toate acestea, tot a aliniat 10 internaționali și a preluat conducerea pe tabelă devreme prin golul lui Juan Mata. Derby a reușit să întoarcă scorul și numai golul lui Fellaini din minutul 95 a împins meciul în prelungiri. Phil Jones, fundașul lui United, a fost singurul care a ratat de la punctul cu var.

Mourinho a declarat: „La penlaty-uri cineva trebuie să rateze. Odată ce am ajuns la cel de-al 6-lea și al 7-lea executant, am știut că vom avea probleme cu Jones și Bailly.

Lampard, fostul elev al lui Mourinho la Chelsea, a declarat: „Sunt șocat. Ce meci nebun! A fost superb. Sunt un manager mândru”.

Următorii adversari pentru United sunt West Ham, Valencia, Newcastle, Chelsea, Juventus și Everton, iar întrebare ape care o pune toată lumea este: „Va rezista Mourinho?”.