Nasa anunță „o descoperire importantă” Actual

Nasa anunță „o descoperire importantă”

NASA a anunțat că luni, 26 octombrie, va arăta lumii ”o descoperire importantă” despre Lună, în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată la ora 16:00 GMT și care va putea fi urmărită în direct pe site-ul Agenției spațiale americane, transmite vineri Space.com.

NASA promite într-un comunciat de presă „o descoperire importantă despre Lună” şi face trimitere şi la ambiţiosul program spaţial Artemis care îşi propune o aselenizare cu echipaj uman la polul sud selenar în 2024.

Această descoperire are legătură cu observatorul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), rezultatul unui parteneriat germano-american.

SOFIA este un observator astronomic instalat într-un avion Boeing 747 modificat care operează de la mare înălţime, pentru a evita distorsiunile atmosferice care afectează observaţiile derulate de la sol.

Observațiile sunt mai ușor de derulat asupra unui anumit sector de cer pe prioada zborurilor, deoarece observatorul este plasat într-un avion. De obicei, acest proces durează 10 ore. Instrumentele din dotarea observatorului SOFIA se concentrează pe spectrul infraroșu al luminii, studiind obiecte din Sistemul Solar, din Calea Lactee, dar și din alte galaxii.

Citește și: NASA a colectat mostre de pe suprafața unui asteroid

Sursă foto