O companie din China își obligă angajații să meargă pe jos Magazin

O companie din China își obligă angajații să meargă pe jos

O companie din China a fost criticată pentru că își penalizează angajații dacă aceștia nu fac cel puțin 180.000 de pași pe lună.

Potrivit publicației Information Times, angajații unei firme imobiliare din orașul Guangzhou au fost amendați cu 0,01 yuani pentru fiecare pas pe care ei nu reușesc să îl facă din totalul setat ca obiectiv de managerii companiei.

O angajată, care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat că orele peste program fac aproape imposibil pentru ea și colegii săi să facă cel puțin 6.000 de pași pe zi în afara programului de lucru. „Am înțeles că cei din companie vor să ne încurajeze să facem mai multă mișcare și exerciții fizice, dar nici măcar nu am timp suficient pentru somn, pentru că trebuie să fac plimbări dese pentru a atinge ținta impusă”, a spus aceasta.

Liu Fengmao, reprezentant al unei companii locale de avocatură, a spus că societatea nu are niciun motiv legal pentru a urmări pașii angajaților și că o astfel de regulă la locul de muncă ar putea crea probleme suplimentare pentru angajator. El mai spune că angajații ar putea să pretindă că mersul în afara orelor de lucru pe care compania îl impune reprezintă ore suplimentare sau că un accident cauzat de acest mers reprezintă accident la locul de muncă.

Information Times mai notează că acesta nu este primul caz cunoscut când o companie introduce o asemenea regulă la locul de muncă. În ianuarie 2017, o firmă de tehnologie din Chongqing a fost criticată pentru că a cerut angajaților săi să facă 10.000 de pași pe zi. Mai mult decât atât, compania ar fi folosit acest lucru ca un criteriu în evaluarea performanței angajaților.

(sursă foto: lionsroar)