Tesla se extinde în China Business

Tesla se extinde în China

Cel mai cunoscut producător de mașini electrice, Tesla, a achiziționat la licitație un teren de 865.000 de metri pătrați în zona Lingang din Shanghai pentru o nouă fabrică de automobile, prima sa unitate situată în afara Statelor Unite. O alegere inspirată, având în vedere faptul că cea mai mare piață din lume pentru vehiculele electrice este reprezentată de China, fiind, totodată, și a doua cea mai mare piață pentru Tesla.

Compania condusă de Elon Musk a cumpărat terenul pentru suma de 140 de milioane de dolari și urmează să contruiasc o uzină, care va produce anual 500.000 de mașini. Prin această tranzacție, Tesla își dorește să profite de apetitul în creștere al chinezilor pentru mașinile electrice. În plus, compania americană vrea să evite efectele războiului comercial dintre Statele Unite și China, o dispută care a făcut ca exportul de automobile dintr-o țară în alta să devină mult mai costisitor. În septembrie, vânzările auto pe piața chineză au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii aproape șapte ani.

Elon Musk, care va fi înlocuit în funcția de președinte al consiliului de administrație la mijlocul lunii noiembrie de James Murdoch, a declarat că Tesla urmează să investească în fabrica din Shanghai aproximativ 2 miliarde de dolari. Mai mult decât atât, se așteptă ca fabrica să producă deja primele mașini în următorii trei ani, finalizarea construcției fiind prevăzută pentru 2020.

În luna iulie a acestui an, compania americană a semnat un acord cu autoritățile chineze pentru ridicarea unei noi fabrici la Shanghai, numită „Gigafactory”.

(sursă foto: techspot)