Apariția noului coronavirus a venit cu un val de informații false ce s-au răspândit în mod special în intermediul online. Fiind ceva nou și necunoscut, ne este greu să ne dăm seama ce este adevărat și ce nu. De aceea, Organizația Mondială a Sănătății a demontat 10 mituri despre COVID-19.
1. Baia fierbinte nu reduce riscul de infectare
Dacă faceți baie fierbinte, acest lucru nu înseamnă că nu mai puteți fi infectat cu noul coronavirus. Temperatura normală a corpului dvs. rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura apei.
2. Virusul nu este răspândit de rețele mobile 5G
Virușii nu se răspândesc prin rețele mobile sau unde radio. Nu există nicio legătura între COVID-19 și rețeaua 5G. Drept urmare, virusul există în multe țări care nu au rețele 5G.
Virusul se transmite prin strănut, tușit sau prin atingerea unei suprafețe contaminate, urmate de atingerea ochilor, nasului sau gurii.
3. Dacă vă puteți ține respirația 10 secunde fără a avea un disconfort nu înseamnă că nu aveți virusul
Testarea virusul se face doar în laborator cu ajutorul testelor specializate, nu prin teste de respirație. De aceea, acest tip de verificare nu vă arată dacă aveți COVID-19.
4. Virusul poate fi transmis chiar și în zonele cu temperaturi calde și umezeală
Conform dovezilor strânse până acum, COVID-19 se poate răspândi în orice zonă, inclusiv cele cu temperaturi ridicate. Indiferent în ce zonă vă aflați, luați-vă toate măsurile de protecție contra virusului. Cel mai bun de a vă proteja de virus este prin spălatul des al mâinilor, ceea ce ajută la eliminarea virușilor de pe mână.
5. COVID-19 nu se transmite prin mușcături de țânțar
Până în prezent, nu există informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari.
6. Usturoiul nu previne infectarea cu COVID-19
Deși usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene, acesta nu vă protejează de noul coronavirus.
7. Antibioticele NU sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus
Antibioticile nu funcționează împotriva noul coronavirus, ci doar împotriva bacteriilor. COVID-19 este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau ca tratament.
Cu toate acestea, dacă sunteți spitalizat pentru COVID-19, este posibil să primiți antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.
8. Nu există medicament care să prevină sau trateze noul virus
Până acum, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus. Însă, cei bolnavi trebuie să primească îngrijirile medicale necesare pentru tratarea simptomelor. În prezen, se fac studii și teste pentru a se descoperi tratamente contra virusului.
9. Alcoolul sau clorul pulverizat pe corp nu omoară virusul COVID-19
Pulverizarea alcoolului sau clorului pe tot corpul nu va ucide virușii care au intrat deja în corpul dvs. Aceste substanțe pot fi periculoase pentru haine sau părți ale corpului precum ochii sau gura.
Însă, alcoolul și clorul sunt eficiente pentru dezinfectarea suprafețelor.
10. Lămpile cu ultraviolete nu omoară noul coronavirus
Lămpile UV nu trebuie utilizate pentru sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale pielii, deoarece radiațiile UV pot provoca iritații.
Articole similare.