Papa Francisc face modificări privind Liturghia din ajunul Crăciunului Actual

Papa Francisc face modificări privind Liturghia din ajunul Crăciunului

Papa Francisc a decis ca Liturghia din ajunul Crăciunului, de la Bazilica Sfântul Petru, programată la data de 24 decembrie, să înceapă la ora 19.30.

De zece ani, Liturghia începe în jurul orei 21.30. Însă, din cauza pandemiei, s-a stabilit mutarea orei la 19.30, iar asccesul în Bazilica Sfântul Petru va fi permis unui număr restrâns de persoane.

Această modificare are loc deoarece, în Italia, cetățenii nu mai pot circula după ora 22.00, o măsură luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Celelalte întâlniri de Crăciun ale Papei Francisc au fost confirmate, dar discursul și binecuvântarea lui, eveniment ce are loc pe 25 decembrie, vor fi susținute din interiorul Bazilicii Sfântul Petru. Tradiționala binecuvântare ”Urbi et Orbi” este de obicei ţinută din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru, eveniment unde erau prezenți mii de oameni.

Papa Francisc a anulat deja tradiționalul pelerinaj din 8 decembrie, care avea loc la monumentul Fecioarei Maria, din centrul Romei. Pelerinajul se desfășura la ora 16.00, unde erau prezenți mulți pelerini și turiști.

Anul acesta, Papa Francisc s-a rugat de dimineață în fața monumentului din Piazza di Spagna, a depus un buchet de trandafiri albi și a încredințat Maicii Domnului orașul Roma și bolnavii din întreaga lume.

Sfântul Scaun a făcut public calendarul sărbătorilor din decembrie și a explicat că „participarea va fi foarte limitată”, din cauza pandemiei.

Citește și: Prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu tratamentul Pfizer

Sursă foto