Parisul este cel mai sănătos oraș din lume Actual

Parisul este cel mai sănătos oraș din lume

Capitala Franței a fost numită cel mai sănătos oraș din lume. În urma unui clasament, realizat de Travel Supermarket, care se bazează pe date furnizate de Euromonitor International, TripAdvisor, Yelp și World Weather and Climate, Parisul a obținut cel mai mare punctaj, de 61,9 dintr-un maxim de 100.

Pentru a realiza acest top, analiștii au luat în considerare mai multe criterii: numărul de parcuri, săli de sport, centre de fitness și spa-uri, locații pentru yoga și pilates, magazine cu produse sănătoase și restaurante în care pot mânca vegetarienii din fiecare oraș, dar și numărul mediu de ore cu soare și prețul unei vacanțe.

Parisul a reușit să se claseze în fruntea topului datorită numărului impresionant de centre de relaxare și tratament (894), pe care turiștii din întreaga lume le pot vizita, parcuri și spații verzi (139), precum și restaurante care oferă meniuri vegane (peste 1.300).

Orașele americane domină primele 20 de locuri, cu Washington pe 15, New York pe 17 și Las Vegas pe 20, în timp ce Londra, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, a reușit un modest loc 67 deoarece în capitala Marii Britanii nu se poate lăuda cu multe studiouri pentru yoga și este, de asemenea, un loc unde viața este extrem de scumpă.

În partea de jos a clasamentului s-au situat trei orașe care au obținut zero puncte: Artvin (în nord-estul Turciei, lângă Marea Neagră), Marrakech (în sud-vestul Marocului) și Siem Reap (Cambodgia).

Top 20 – cele mai sănătoase orașe din lume

 1. Paris – Franța
 2. Chiang Mai – Thailanda
 3. Barcelona – Spania
 4. Pattaya – Thailanda
 5. Vancouver – Canada
 6. Miami – SUA
 7. San Francisco – SUA
 8. Lisabona – Portugalia
 9. Denpasar – Indonezia
 10. Buenos Aires – Argentina
 11. Copenhaga – Danemarca
 12. Milano – Italia  
 13. Nisa – Franța
 14. Doha – Qatar
 15. Washington – SUA
 16. Tel Aviv – Israel
 17. New York – SUA
 18. Johor Bahru – Malaezia
 19. Macau – China
 20. Las Vegas – SUA

(sursă foto: lonelyplanet)