Pericol pentru diabetici. Până în 2030, 40 milioane de oameni nu vor mai avea insulină. Magazin

Pericol pentru diabetici. Până în 2030, 40 milioane de oameni nu vor mai avea insulină.

Un studiu realizat recent arată că insulina va fi insuficientă în viitorul apropiat din cauza numărului mare de diabetici, informează CNN. Până în 2030, 79 de milioane de adulți cu diabet zaharat de tip 2 vor avea nevoie de insulină. În cazul în care cantitațile de insulină vor rămâne la nivelul actual, doar jumătate dintre aceștia vor putea să obțină doza necesară de medicament, potrivit studiului publicat miercuri în revista Lancet Diabetes and Endocrinology.

cercetătorii sunt de părere că accesul la acest medicament trebuie îmbunătățit semnificativ, în special în regiunile din Africa și Asia care vor fi cele mai afectate.

„Aceste estimări sugerează că nivelurile actuale de acces la insulină sunt extrem de inadecvate în comparație cu nevoile preconizate. Ar trebui să se investească mai mult efort pentru a depăși această provocare cu care se confruntă sistemul de sănătate”, a declarat dr. Sanjay Basu, conducătorul cercetării și profesor asistent de medicină la Stanford University din Statele Unite.
„În ciuda angajamentului ONU de a trata bolile netransmisibile și de a asigura accesul universal la medicamentele pentru diabet, întreaga cantitate de insulină este dificil de accesat pentru pacienți.”

Pentru a obține o imagine de ansamblu a cazurilor de diabet zaharat de tip 2 din 221 de țări, echipa de cercetare a folosit informații din 14 studii și de la Federația Internațională de Diabet. Aceștia au preconizat că în întreaga lume numărul adulților cu diabet zaharat de tip 2 va crește de la 406 milioane în 2018 la 511 milioane în 2030. Statele Unite vor avea al treilea cel mai mare număr de diabetici de pe glob, cu 32 de milioane de persoane presupunând că vor trăi până în 2030.

Cu toate acestea, nu toate persoanele cu diabet zaharat au nevoie de insulină. Din acest total global de 511 milioane de persoane, 79 milioane vor avea nevoie de insulină pentru a-și gestiona diabetul zaharat. Astfel, s-a înregistrat o creștere cu 20% a cererii de insulină și doar 38 de milioane ar putea avea acces la acest medicament ținând cont de  resursele curente.

Sursa foto