Yucca: Ce este și ce beneficii poate aduce Magazin

Yucca: Ce este și ce beneficii poate aduce

Yucca sunt plante comune de grădină cu frunze ascuțite. Există multe specii, iar fructele, semințele și florile sunt adesea consumate. Yucca nu trebuie confundată cu yuca, rădăcina unei legume cunoscută și sub numele de manioc.

Această plantă oferă numeroase beneficii pentru sănătate și este adesea utilizat medicamentos. Citește mai departe pentru a afla de ce.

1. Yucca crește imunitatea

Yucca conține cantități mari de vitamina C și antioxidanți. Ambele pot beneficia sistemul imunitar și sănătatea generală.

Vitamina C stimulează producția și activitatea celulelor albe din sânge, care combat infecțiile și virusurile.

Antioxidanții conțin yucca protejează împotriva mutațiilor celulare și a daunelor cauzate de moleculele distructive numite radicali liberi.

2. Ameliorează durerile de artrită

Nativii americani au folosit de mult timp yucca pentru ameliorarea simptomelor artritei. Suplimentele de yucca, adesea sub formă de tablete, sunt luate frecvent în același scop astăzi. Au proprietăți antiinflamatorii care ajută la calmarea durerii.

Unele cercetări sugerează că cei cu risc crescut de artrită ar putea preveni apariția acesteia prin administrarea acestor suplimente.

Yucca conține, de asemenea, antioxidanți puternici și saponine. Aceste substanțe pot reduce simptomele artritei.

3. Yucca beneficiază sănătății pielii

Yucca oferă multiple beneficii pentru piele. Studiile au arătat că are proprietăți fotoprotectoare. Poate proteja împotriva daunelor provocate de soare mai bine decât unele SPF comerciale.

Extractul de yucca, care este uneori adăugat la loțiuni, săpunuri sau șampoane, poate fi utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv:

  • mătreaţă
  • chelie
  • răni și tăieturi
  • entorse
  • boli și infecții ale pielii.

Acidul folic găsit în aceste plante poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a pielii și a ochilor. Cantitățile mari de vitamina C ajută și la producerea de colagen, principala proteină din piele.

4. Yucca ajută la tratamentul diabetului

Yucca poate îmbunătăți sănătatea persoanelor cu diabet. Există dovezi că poate ajuta la reglarea zahărului din sânge.

Un studiu din 2013 a constatat că yucca a reglementat tulburările metabolice la șobolanii diabetici. S-a constatat, de asemenea, că reduce moderat nivelul glucozei. 

În timp ce nu trebuie utilizată niciodată în locul insulinei sau a altor medicamente prescrise pentru diabet, poate completa tratamentul diabetului.

5. Inhibă stresul oxidativ

Stresul oxidativ, un tip de dezechilibru al celulelor, poate provoca leziuni grave corpului. În timp, contribuie la boala Parkinson, boala Alzheimer, insuficiența cardiacă și afecțiunile inflamatorii.

Există dovezi că compușii din yucca, inclusiv antioxidanții, ajută la protejarea corpurilor de stresul oxidativ.

Un studiu din 2013 a constatat chiar scăderi semnificative ale daunelor cauzate de stresul oxidativ la șoareci cărora li s-au administrat suplimente de yucca.

Cercetătorii au descoperit că suplimentele au avut un efect protector împotriva degenerării mai multor organe.

Citește și Ceaiul Oolong: 8 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto