Premier League a început în forță: Manchester City, United și Liverpool, victorii convingătoare Sport

Premier League a început în forță: Manchester City, United și Liverpool, victorii convingătoare

Un nou sezon al campionatului britanic de fotbal a debutat vineri, cu confruntarea dintre Liverpool și Norwich. Echipa lui Jurgen Klopp s-a impus fără prea multe bătăi de cap, cu 4-1, dar a fost nevoită să îndure accidentarea lui Allison, unul dintre cei mai buni portari din lume, la ora actuală.

Sâmbătă a venit rândul campioanei Manchester City să defileze la startul celui mai puternic și mai spectaculos campionat de fotbal din lume. În ciuda unei deplasări incomode la Londra, pe stadionul Olimpic al celor de la West Ham United, elevii antrenați de Pep Guardiola au reuși să stabilească scorul primei runde după un neverosimil 5-0. Astfel, City s-a instalat încă din prima rundă la conducerea clasamentului.

Tottenham a primit pe noul ei stadion vizita celor de la Aston Villa, nou promovați în prima ligă. În ciuda unui start ezitant, care a condus la deschiderea scorului de către oaspeți, Spurs a revenit și a învins cu 3-1, grație unui final de meci foarte bun, cu atacantul Harry Kane în prim-plan.

Arsenal a trecut și ea cu bine de prima etapă, asta deși a avut mult de tras în deplasarea de la Newcastle. Victoria cu 1-0 a venit în cea de-a doua repriză, în urma reușitei atacantului gabonez Aubameyang, fost golgheter în Germania la Borussia Dortmund.

Derby-ul primei runde s-a disputat pe Old Trafford, unde Manchester United a primit vizita celor de la Chelsea, antrenați de acum de debutantul Frank Lampard. Diavolii au învins cu 4-0 în urma unui meci foarte spectaculos și speră ca, în sfârșit, vremurile bune să se fi întors și pentru partea roșie a orașului Manchester.

Celelalte rezultate consemnate în prima etapă sunt:

Watford – Brighton 0-3
Crystal Palace – Everton 0-0
Burnley – Southampton 3-0
Bournemouth – Sheffield 1-1
Leicester – Wolves 0-0

sursa foto