Premieră în fotbal: Un meci în alb-negru Sport

Premieră în fotbal: Un meci în alb-negru

Un meci al naționalei Angliei va fi difuzat în alb și negru, pentru prima dată în ultima jumătate de secol, când echipa condusă de Gareth Southgate va întâlni selecționata Elveției.

Primele 25 de secunde ale meciului amical Anglia-Elveţia, care se va disputa marţi, vor fi difuzate în alb şi negru de postul Sky Sports, pentru a marca 25 de ani de la înfiinţarea organizației „Kick It Out”, dar și pentru a sărbători impactul pe care aceasta l-a avut în combaterea rasismului și a tuturor formelor de discriminare în fotbal din 1993 până în prezent.

„Organizația „Kick It Out” a fost un catalizator al schimbării în fotbalul englez atât pe teren, cât și în afara lui, și suntem încântați să sărbătorim munca lor. Sperăm că mișcarea va încuraja milioanele de oameni care urmăresc partida din fața televizoarelor să petreacă cel puțin 25 de secunde gândindu-se la importanța diversității în cadrul acestui joc frumos numit fotbal.”, a declarat fostul jucător de fotbal și actual președintele al Consiliului Consultativ pentru Incluziune din cadrul Federației Engleze de Fotbal, Paul Elliott. El a adăugat că postul de televiziune Sky Sports, care va difuza amicalul dintre cele două naționale, a fost de acord cu ideea încă de la început.

Herman Ouseley, președintele organizației antirasism, s-a declarat încântat de acest gest și speră că, astfel, vor putea arăta lumii întregi cât de mult a evoluat fotbalul în ultimii 25 de ani, pentru a face jocul un loc deschis tuturor celor care doresc să participe, indiferent de vârstă, dizabilitate, sex, etnie, religie sau orientare sexuală.

Federația Engleză de Fotbal a anunțat recent un plan pe trei ani pentru a promova diversitatea, având ca scop principal să aibă 20% din antrenorii din campionatele interne și 11% din angajații aflați în funcții de conducere provenind din diferite minorități.

(sursă foto: theguardian)