Rapid a plecat în cantonament în Turcia pentru a pregăti promovarea în Liga 1 Sport

Rapid a plecat în cantonament în Turcia pentru a pregăti promovarea în Liga 1

Rapid, una dintre candidatele la promovarea în Liga 1 din acest sezon, a plecat astăzi în cel de-al doilea cantonament al verii, în Turcia. Echipa pregătită de Daniel Pancu va bifa în cele 10 zile cel puțin trei partide amicale, cu Gaziantep Gazișehir (echipă antrenată începând din acest an de Marius Șumudică), Yeni Malatyaspor și Sivasspor. Oficialii giuleșteni speră să mai perfecteze un joc test pentru ultima zi a cantomentului, adversara urmând a fi stabilită ulterior.

Până acum, Rapid a evoluat în două meciuri amicale, cu Concordia Chiajna și Miercurea Ciuc, ambele câștigate cu același scor, 1-0. La întoarcerea din Turcia, Rapid va evolua pe stadionul din Regie împotriva israelienilor de la Hapoel Tel Aviv, pe 22 iunie.

Până în acest moment, vișiniii au perfectat opt transferuri pentru noul sezon de Liga 2: Tudoran, Roskopf, Mallo, Lazăr, Dodoi, Dulca, Jorza și Brighton Labeau, cel din urmă, un atacant crescut la AS Monaco în vârstă de 23 de ani, semnând astăzi.

Ionuț Voicu, căpitanul Rapidului, a vorbit înainte de plecare: ”Știm ce ne va aștepta anul acesta în Liga a 2-a. Sunt sigur că și celorlalte echipe le va fi greu cu noi, iar dacă vor câștiga, nu o vor face detașat. O să fie foarte greu, dar sperăm ca noi să fim pe primul loc și celălalte să ne urmărească”.

Federația Română de Fotbal a anunțat că noul sezon de Liga 2 va debuta în data de 3 august și se va încheia pe 30 mai 2020. Astfel, în 2019 se vor disputa 21 de etape (turul complet și încă două etape din retur). Vor exista, de asemenea, patru etape intermediare, care se vor disputa la mijloc de săptămână (două anul acesta și încă două anul viitor). Țintarul noului sezon va fi cunoscut pe data de 17 iunie.

Campionatul viitor va fi unul electrizant în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării, cu multe cluburi ce și-au propus să promoveze în prima ligă: Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, FC Argeș, UTA Arad, Farul Constanța, Gloria Buzău, Concordia Chiajna ori Dunărea Călărași.