Rectorul Universității din București va da în judecată Ministerul Educației Actual

Rectorul Universității din București va da în judecată Ministerul Educației

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, va da în judecată Ministerul Educației pe motivul scăderii nejustificate a locurilor din universitate. El îi acuză pe premierul României, Viorica Dăncilă, pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar și pe ministrul Educaţiei, Valentin Popa pentru tăierea „fără o justificare raţională” a locurilor pentru licență, master și doctorat.

Rectorul Universității precizează că pierderea locurilor însemnă reducerea bugetului Universităţii. Astfel, la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, în timp ce la master şi la licenţă, suma pe care instituţia de învăţământ o va pierde este de 5,4 milioane de lei.

Nemulțumirile au fost publicate pe site-ul Universității din București, într-o scrisoare de protest a conducerii Universităţii, semnată de Prof. univ. dr. Mircea Dumitru și de Prof. univ. dr. Marian Preda, președintele Senatului.

Despre triumful mediocrității și al găștilor politice

Domnii Valentin Popa si Gigel Paraschiv lovesc din nou! 
De data aceasta, și cu binecuvântarea domnului Liviu Dragnea și a d-nei Viorica Dăncilă.

După ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public și personal, să stăruie, cu mai mare atenție, asupra “literelor” și nu ne-a mai desfătat, în ultima vreme, cu pronunțări publice, iată că acum trece și la cifre. Te-ai aștepta, nu-i așa, din partea unui distins inginer, care, după cum declară, “nu are întotdeauna toate cuvintele la domnia sa”, ca măcar aici, în domeniul cifrelor, să arate o ireproșabilă rigurozitate.

Cu ură și cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități românesti, universitățile din Consorțiul Universitaria, și le-au împărțit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăți de scaun ale învățământului universitar românesc.

Este lipsită de orice justificare rațională scăderea arbitrară a numărului de locuri  repartizate Universității din București pentru anul universitar 2018 – 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licență, cu 60 de locuri mai puțin; master, cu 335 de locuri mai puțin, adică cu 10% mai puțin decât anul trecut; iar la doctorat, poate vă întrebați câte locuri a primit Universitatea? Știm că studiul făcut serios nu e pe placul domniilor lor, poate și de aceea au tăiat din “pixul de demnitar” 59 de locuri, adică 17% față de locurile din anul precedent.

Cum ne va afecta? Simplu: numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, în timp ce la master și la licență, suma cu care bugetul Universității va fi văduvit este de 5,4 milioane de lei.

Varianta integrală a scrisorii o puteți citi aici.

 

(Sursă foto: unibuc.ro)