Reînvie tradiția! Începe cel mai spectaculos sezon de Liga 2 Sport

Reînvie tradiția! Începe cel mai spectaculos sezon de Liga 2

Astăzi debutează unul dintre cele mai spectaculoase sezoane de Liga a 2-a de foarte mulți ani, unii analiști catalogându-l chiar cel mai așteptat din istorie, având în vedere contextul în care se zbate fotbalul românesc la nivel de club de mai mulți ani.

Astfel, la startul competiției vom regăsi echipe cu nume sonore, palmarese cu greutate și baze de fani importante. Dacă până acum pentru microbiștii din toată țara reprezenta o corvoadă să vadă jucând pe stadioane goale echipe sătești și înființate peste noapte, iată că anul acesta Liga 2 ne propune la start o listă impresionantă de cluburi, precum Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, UTA Arad, ASU Poli Timișoara, FC Argeș, Farul Constanța, Chindia Târgoviște, Pandurii Târgu Jiu sau Ripensia Timișoara.

De foarte mult timp interesul nu a mai fost atât de mare pentru al doilea eșalon fotbalistic al țării. Cele 20 de cluburi se vor bate pentru două locuri (1 și 2) care vor duce direct pe prima scenă a fotbalului românesc și pentru unul care duce la baraj (locul 3).

Principalele favorite la promovare ale caselor de pariuri sunt Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște, cu amendamentul că surprize plăcute pot apărea și din partea UTA Arad, ASU Poli Timișoara sau Farul Constanța.

Lupta pentru evitarea retrogradării se anunță și ea una extrem de palpitantă, având în vedere că, în acest sezon, vor ajunge în eșalonul inferior (Liga 3) nu mai puțin de cinci echipe (locurile 16-20).

Cel puțin cinci meciuri pe etapă vor fi transmise de trei televiziuni: DigiSport, Telekom Sport și Look TV.

Programul primei etape este următorul:

Vineri, 3 august

U Cluj – Metaloglobus, 18:00 (în direct la DigiSport, Telekom Sport și Look TV)

Sâmbătă, 4 august

Energeticianul – Luceafărul Oradea, 11:00
CS Mioveni – Academica Clinceni, 11:00
FC Argeş – CS Baloteşti, 11:00
Aerostar Bacău – Pandurii Tg. Jiu, 11:00
Unirea Brăila – Ripensia, 11:00
Farul – ACS Poli Timişoara, 13:00 (în direct la DigiSport, Telekom Sport și Look TV)
Petrolul – Sportul Snagov, 15:30 (în direct la DigiSport, Telekom Sport și Look TV)

Duminică, 5 august

Daco-Getica – UTA Arad, 13:00 (în direct la DigiSport, Telekom Sport și Look TV)
ASU Poli Timişoara – Chindia Târgovişte, 15:30 (în direct la DigiSport, Telekom Sport și Look TV)