România a învins dramatic în Lituania, 2-1 Sport

România a învins dramatic în Lituania, 2-1

Reprezentativa de fotbal a țării noastre s-a impus la Vilnius cu 2-1, în etapa a treia a grupei patru din Liga C a Ligii Națiunilor. Golurile echipei noastre au fost marcate de Chipciu și Maxim, victoria fiind obținută în ultimul minut de jos, la ultima fază a partidei. În celălalt meci al grupei, Serbia a învins Muntenegru în deplasare, cu 2-0. Meciul a avut loc pe arena celor de la Zlgiris Vilnius, care are o capacitate de doar 5.400 de locuri și gazon sintetic.

A fost pentru prima oară în actualul mandat al lui Cosmin Contra când niciun jucător de la Steaua nu e titular pentru România. Din data de 5 octombrie a anului trecut, de la victoria cu 3-1 în faţa Kazakhstanului, care a fost și debutul său ca selecţioner, Contra a avut mereu cel puțin un jucător de la FCSB/Steaua.

Interesant este faptul că din cele 12 dueluri directe disputate în Lituania, România s-a impus în 11. În schimb, singurul eșec al tricolorilor în fața balticilor a survenit în urmă cu 10 ani, în septembrie 2008, la Cluj-Napoca (0-3), în debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Africa de Sud (2010). Cea mai recentă confruntare datează din urmă cu doi ani, când românii au învins cu 1-0 într-un meci amical disputat la Giurgiu.

Duminică, de la ora 16:00, pe Arena Națională din București, România primește vizita liderilor grupei, Serbia. Dacă învinge, naționala antrenată de Cosmin Contra va deveni favorită la câștigarea grupei, care îi va asigura promovarea în Liga B a competiției și, automat, adversari mult mai puternici în ediția următoare a competiției.

Cum ar putea arăta România cu Serbia: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Tamaș, Tosca – Bancu, Marin – Maxim, Stanciu, Mitriță – Țucudean

Clasamentul grupei, înaintea meciului România – Serbia:

1. Serbia 7p
2. Romania 5p
3. Muntenegru 4p
4. Lituania 0p

Alte rezultate de aseară:

Polonia – Portugalia 2-3
Rusia – Suedia 0-0
Israel – Scoția 2-1
Muntenegru – Serbia 0-2
Lituania – România 1-2
Insulele Feroe – Azerbaijan 0-3
Kosovo – Malta 3-1