România păstrează șanse pentru calificarea la Euro 2020 Sport

România păstrează șanse pentru calificarea la Euro 2020

Selecționata României de fotbal păstrează șanse de calificare la Campionatul European de anul viitor, în ciuda jocului deloc convingător practicat la Ploiești în meciul contra Maltei (1-0). Egalul de la Stockholm (1-1), dintre echipele reprezentative ale Suediei și Norvegiei este rezultatul de care tricolorii aveau nevoie pentru a continua să viseze cu ochii deschiși la disputarea meciurilor la București din cadrul Euro.

După înfrângerea venită joi împotriva Spaniei (1-2), care a arătat o evoluție contrastantă a elevilor pregătiți de Cosmin Contra (o primă repriză foarte slabă, în care scorul putea căpăta proporții nedorite, urmată de o a doua parte mai bună, care se putea solda chiar cu obținerea unui punct în minutele de prelungire ale partidei), a urmat meciul de la Ploiești, de pe stadionul Ilie Oană, împotriva Maltei. Acesta era considerat ca fiind prilejul perfect pentru România să își îmbunătățească situația din grupă, având în vedere că golaverajul poate deveni un sriteriu de departaje decisiv. Numai că, spre surprinderea multora, tricolorii au făcut un meci foarte slab împotriva modestei selecționate malteze, unicul gol al partidei fiind marcat de George Pușcaș, în urma executării unei lovituri de la colțul terenului.

Deși șansele la calificare rămân în bună măsură neatinse după această etapă, tricolorii sunt acum obligați să învingă pe teren propriu, la București, atât pe Suedia (locul 2), cât și pe Norvegia (locul 4 în grupa de calificare), situație cu care România nu se simte extrem de confortabil, dat fiind nivelul slab arătat cu Malta și renumele celor două selecționate.

Selecționerul României Cosmin Contra a fost aspru criticat de lumea fotbalului în urma evoluției tricolorilor și a așezării din teren a acestora. Mai mult, antrenorului i se reproșează selecția făcută și faptul că unii dintre fotbaliști nu merită să fie chemați la echipa națională.