România va disputa derby-urile cu Spania și Norvegia pe Arena Națională Sport

România va disputa derby-urile cu Spania și Norvegia pe Arena Națională

Naționala de fotbal a României va disputa meciurile cu Spania (în luna septembrie) și Norvegia (în luna octombrie) pe Arena Națională din București, în vreme ce partida cu Malta, tot de pe teren propriu, va avea loc pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, a anunțat astăzi Federația Română de Fotbal prin intermediul unui comunicat.

În urma victoriei din Malta (meci câștigat cu 4-0 grație golurilor marcate de George Pușcaș -dublă-, Alexandru Chipciu și Denis Man), naționala antrenată de Cosmin Contra a trecut pe locul doi în clasamentul grupei de calificare la turneul final al Campionatului European care va avea loc anul viitor. Astfel, tricolorii au profitat de înfrângerea suferită la scor de neprezentare de naționala Suediei, 0-3 în Spania, pe Santiago Bernabeu, stadionul celor de la Real Madrid. Deși la egalitate de puncte cu Suedia (câte 7 fiecare), România dispune la ora actuală un golvaeraj superior celui înregistrat de nordici. Cu toate acestea, la finalul campaniei de calificare, în cazul în care terminăm la egalitate de puncte, vor fi luate în considerare pentru stabilirea ierarhiei finale rezultatele din meciurile directe. Aici, deocamdată, suedezii stau mai bine, după ce ne-au învins cu 2-1 în meciul direct de la Stockholm. Returul, care va avea loc tot în toamnă, este foarte posibil să se dispute, de asemenea, pe cel mai mare stadion al țării, fostul Lia Manoliu (cu o capacitate de 55.000 de locuri).

Pentru tricolori urmează confruntarea cu Spania de la București, care va avea loc în luna septembrie și care va fi, fără doar și poate, cel mai dificil examen de până acum, în cadrul acestui turneu de calificare.

Euro 2020 se va disputa pe întregul continent, Arena Națională urmând a găzdui patru meciuri. Dacă va reuși să obțină biletele pentru calificare, tricolorii vor juca, astfel, pe teren propriu la un turneu final, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie.