Undă verde pentru noul Giulești Actual

Undă verde pentru noul Giulești

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de consolidare și de modernizare a arenei din Giulești. Valoarea totală a investiției se ridică la 121,13 milioane de lei, iar durata de realizare este de 21 de luni, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat. După modernizare, noul stadion din Giulești va avea 14.500 de locuri.

Printre facilităţi vor fi:

  1. Suprafaţa de joc va avea o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m şi va fi prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă.
  2. Se va moderniza o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune.
  3. Complexul va beneficia de 28 de spații de cazare pentru sportivi, spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magazine, zonă food) şi 70 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi.
  4. Vor exista spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.) şi spaţii pentru VIP.

Arena din Giulești este a treia din cele trei baze sportive cu stadion ce urmează să fie modernizate pentru organizarea EURO 2020, după stadioanele „Steaua” și „Arcul de Triumf”, competiție la care Bucureștiul va găzdui patru partide.

(sursă foto: Mapio.net)