Românii mănâncă zahăr pe pâine Actual

Românii mănâncă zahăr pe pâine

Zahărul este o substanță căreia nu foarte mulți îi pot rezista și pe care o consumăm uneori fără să ne dăm seama. Se găsește în aproape toate alimentele, într-o formă sau alta, de la pâine și iaurturi, la sosuri și mezeluri, care ar trebui să fie o excepție în dieta noastră.

Zahărul îngrașă chiar mai rău decât temutele grăsimi saturate, o spun toți nutriționiștii.

Organizația Mondială a Sănătății (sau „WHO”, adică World Health Organization) avertizează că în România se consumă 30 de kilograme de zahăr în fiecare an pe cap de locuitor, dublu față de restul europenilor. Specialiștii OMS recomandă, la nivel mondial, reducerea la jumătate, la 4-6 lingurițe pe zi, a acestui aliment dăunător pentru sănătate.

Un consum excesiv de zahăr înseamnă risc mai mare de apariție a diabetului și a bolilor cardiovasculare. În toată lumea, peste 22 de milioane de copii, care nu au împlinit încă 5 ani, suferă de obezitate, iar numărul lor crește anual cu 400.000.

(sursă foto: livescience)