Coronavirus nu poate fi transmis prin alimente Actual

Coronavirus nu poate fi transmis prin alimente

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente. Această informație a fost oferită după ce China a descoperit virusul pe alimentele provenite din import, după cum relatează agențiile internaționale de presă.

Cercetătoarea OMS – Maria Van Kerkhove a afirmat că „noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje. A testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”. De asemenea, a sublinat faptul că „virusul poate rămâne pe suprafeţe puţin timp” și „am transmis instrucţiuni, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), cu privire la normele de securitate în muncă”.

Anunțul autorităților chineze

Conform digi24.ro, autoritățile chineze au anunțat joi că au descoperit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia. Aceștia au precizat că virusul a fost găsit pe suprafața alimentelor. Persoanele care ar fi intrat în contact cu produsele au fost testate pentru coronavirus. Rezultatele testelor au fost negative.

Michael Ryan, directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, a anunțat că alimentele pot fi consumate în siguranță. „Alimentaţia noastră în ceea ce priveşte COVID-19 este sigură. Nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a precizat acesta.

De asemenea, el a adăugat faptul că oamenii nu trebuie să se teamă în privința alimentelor sau a ambalajelor. „Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a spus Michael Ryan.

Pentru a clarifica lucrurile, cercetătoarea Maria Van Kerkhove, a informat că „dacă virusul ar exista pe alimente, ceea ce nu s-a dovedit, acesta poate fi ucis atunci când carnea este gătită”.

Trebuie respectate recomandările generale privind prevenirea infecției cu coronavirus, cum ar fi spălarea pe mâini sau dezinfecatrea suprafețelor. Este necesară informarea corectă, din surse sigure, pentru a nu accentua frica provocată de pandemie.

Citește și Cât costă testele COVID-19 pentru acasă?

Sursa foto