Detoxifiere de primăvară – alimente ideale Actual

Detoxifiere de primăvară – alimente ideale

Primăvara este momentul oportun pentru detoxifiere. Legume de sezon și verdețurile proaspete au o mulțime de beneficii. Prin consumul lor, vei putea menține un nivel optim de vitamine și minerale. Curele de detoxifiere te vor ajuta să faci tranziția către un stil de viață mai sănătos. Iată câteva dintre alimentele ideale pentru detoxifiere:

Spanacul

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Conține vitaminele A, B6, C, K, E, acid folic, potasiu, magneziu, fier și calciu. Este cunoscut pentu beneficiile în cazul combaterii anemiilor, efectele anticancerigene și rolul său în purificarea sistemului digestiv.

Leurda

Leurda este cunoscută pentru rolul pe care îl joacă în procesul de detoxifiere și purificare a organismului. Contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Este bogată și vitaminele A, C, E, complexul de vitamine B, calciu, magneziu, fier, germaniu și seleniu.

Ștevia

Ștevia este considerată una dintre cele mai sănătoase verdețuri din sezonul de primăvară. Este o sursă bogată de nutrienți esențiali și este cunoscută pentru proprietățile sale de reglare a nivelului de zahăr din sânge. Conține cantități generoase de vitamine A, K și C, fier, calciu, zinc, potasiu, fosfor și magneziu.

Urzicile

Urzicile nu ar trebui să lipsească din curele de detoxifiere. Sunt o sursă bogată de vitamine și nutrienți, printre care vitaminele A, B, K, acid folic, fier, magneziu, calciu, zinc și fosfor. Conform studiilor, extractul de urzici poate crește nivelul de antioxidanți din sânge. De asemenea, urzicile ajută la prevenirea anemiei.

Salata verde

Salata este cea mai cunoscută legumă cu frunze verzi. Este o sursă bogată de calciu, potasiu, vitamina A și C și este în proporție de 95% apă. Are foarte puține calorii și este indicată atât în curele de detoxifiere, cât și în cele de slăbire.

Citește și Alimente care reduc pofta de mâncare.

Sursa foto