Cât costă testele COVID-19 pentru acasă? Actual

Cât costă testele COVID-19 pentru acasă?

Oamenii își pot achizițioana teste COVID-19 pentru acasă, care le arată dacă au dezvoltat imunitate la noul coronavirus.

Prețul unui test de acest tip variază între 50 și 138 de lei și se folosește ca cele de sarcină sau de glicemie. Răspunsul este primit în aproximativ 15 minute.

„Le-am luat şi noi pentru că am avut solicitări, nu prea se găsesc deocamdată. Tipul acesta de boală produce efecte la nivel psihologic, în momentul în care afli de cineva că are coronavirus, ajungi să mimezi şi tu simptomele. Cred că vor fi mulţi care au dubii şi vor încerca testele. Cred că pentru o perioadă va fi o explozie a interesului pentru testele acestea. Testul va costa 70 de lei în medie‚“ a spus Paul Negoiţă de la Iris Pharm pentru Ziarul Financiar.

De la debutul pandemiei de coronavirus, la nivel mondial au apărut mai multe tipuri de teste, folosite şi în prezent. Pentru a diagnostica prezenţa virusului se folosesc testele PCR, cu cel mai mare grad de accurateţe, de circa 99%, care se recoltează din nas şi gât, iar rezultatul vine în circa 6-8 ore. Sunt şi teste mai rapide de diagnosticare, însă acurateţea acestora scade la jumătate faţă de cele PCR.

Testele sereologice se folosesc pentru a vedea dacă pacienții au fost infectați cu noul coronavirus, acestea identificând prezența sau lipsa anticorpilor pe bază de probă de sânge. Acestea au o acuratețe de 97% și costă aproximativ 50 de lei.

Citește și: Teste gratuite de COVID-19 pentru bucureștenii care sunt în această situație

Sursă foto