Remdesivir, fără efect pentru pacienții cu Covid-19 Actual

Remdesivir, fără efect pentru pacienții cu Covid-19

Medicamentul antiviral Remdesivir „are efect foarte mic sau inexistent” pentru pacienții cu Covid-19, conform unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

De asemenea, studiul, descris ca fiind concludent și dezamăgitor în același timp, relevă faptul că tratamentul nu ajută pacienții infectați cu Covid-19 să se recupereze mai repede.

Studiul OMS a evaluat patru medicamente potențiale pentru tratarea pacienților cu Covid-19, printre care și Remdesivir. Acesta a fost printre primele medicamente utilizate pentru tratarea coronavirusului și a fost dat recent președintelui Donald Trump când a fost internat în spital.

Studiul a luat în considerare factori precum impactul tratamentelor asupra mortalității, necesitatea ventilării și durata spitalizării.

„Pentru fiecare medicament din studiu, efectul asupra mortalității a fost dezamăgitor de nepromițător”, a anunțat OMS într-un comunicat.

Compania Gilead, realizatorul medicamentului, a anunțat că studiul OMS nu demonstrează că remdesivirul, vândut sub brandul Veklury, nu are nicun efect.

„Datele par inconsistente cu alte dovezi solide din mai multe studii publicate, care validează beneficiile Veklury. Suntem îngrijorați că aceste date nu au trecut printr-un proces de verificare riguros pentru a permite o discuție științifică”, a anunțat Gilead prin intermediul unui comunicat.

Cele patru medicamente au fost testate pe 11 mii de pacienți, în 500 de spitale din peste 30 de țări.

Citește și: Vitamina D3 în lupta împotriva coronavirus

Sursă foto