Vitamina D3 în lupta împotriva coronavirus Magazin

Vitamina D3 în lupta împotriva coronavirus

Vitamina D3 prezintă o mulțime de beneficii pentru sistemul imunitar, sistemul osos și muscular, prevenind anumite boli grave. Este vitală pentru absorbția și fixarea calciului și a fosforului în organism. De asemenea, are multiple efecte benefice asupra proceselor cognitive și a funcțiilor cerebrale. Studiile arată că acest nutrient poate ajuta în lupta împotriva coronavirus.

Vitamina D3 are efecte favorabile asupra sistemului imunitar. A fost demonstrat faptul că aportul adecvat de vitamina D3 poate ajuta la activarea celulelor B, celulelor T, care pot suprima infecțiile virale și bacteriene.

Lupta cu coronavirus

În lupta cu coronavirus, mulți cercetători au căutat soluții care să poată influența tratarea pacienților. Aceștia au studiat vitamina D în legătură împotriva coronavirusul, iar mai multe studii au arătat că deficiența acestui nutrient poate duce la dezvoltarea unor forme grave. A fost descoperit faptul că vitamina D3 reușește să oprească multiplicarea virusului la persoanele afectate. În plus, previne pneumonia virală mortală. Doza mare de vitamina D3 stimulează sistemul imunitar, eliberând catelicidine și defensine, peptidele antimicrobiene și antivirale.

Potrivit medicilor de la Casa Albă, vitamina D3 a fost ultilizată și în tratarea Președintelui Donald Trump, acesta fiind diagnosticat de curând cu COVID-19.

Dr. Thornburg spune că un adult ar trebui să trateze o răceală sau o gripă în decursul a 24 până la 36 de ore de la debut prin administrarea unui doze mari de vitamina D3, o dată pe zi – timp de 3 zile.

Vitamina D3 se poate procura din alimentație sau se poate administra sub formă de suplimente alimentare. De menționat este faptul că suplimentele alimentare se iau doar la recomandarea medicului, după efectuarea unor analize de sânge, pentru a nu prezenta efecte adverse.

Citește și Vitamina C – doză zilnică recomandată, beneficii, mit

Sursa foto