Șanse foarte mici pentru naționala României să joace la Euro 2020: care sunt grupele posibile pentru preliminarii Sport

Șanse foarte mici pentru naționala României să joace la Euro 2020: care sunt grupele posibile pentru preliminarii

Reprezentativa României de fotbal a învins selecționata Muntenegrului aseară, cu 1-0, într-un meci disputat în deplasare și contând pentru ultima etapă din Liga Națiunilor. Golul tricolorilor a fost marcat de atacantul formației CFR Cluj George Țucudean și a asigurat elevilor lui Cosmin Contra locul doi în grupa competiției nou înființate.

Cu toate acestea, victoria la un singur gol diferență s-a dovedit a fi păguboasă pentru naționala tricoloră, întrucât aceasta a căzut în urna a 4-a valorică înaintea tragerii la sorți a grupelor pentru preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020, unde Arena Națională din București va găzdui trei partide, dintre care cel puțin două ale echipei noastre, dacă aceasta reușește să obțină calificarea. Pentru aceatsă cădere rușinoasă se fac vinovați inclusiv oficialii Federației Române de Fotbal și selecționerul Cosmin Contra, care sunt acuzați că nu ar fi cunoscut implicațiile ratării unei victorii mai concludente la Podgorica și s-au mulțumimt cu acets 1-0 la limită. Mai trebuie spus că naționala a căzut în urna a 4-a din cauza unui singur gol!

Iată componența urnelor valorice:

Urna 1:

Elveția, Portugalia, Olanda, Anglia, Belgia, Franța, Spania, Italia, Croația, Polonia

Urna 2:

Germania, Islanda, Bosnia, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia

Urna 3:

Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel

Urna 4:

Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Slovenia, Estonia, Lituania, Georgia

Urna 5:

Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxembourg, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe

Urna 6:

Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

O variantă ghinionistă ar putea oferi României o grupă realmente imposibilă, cu Franța, Spania ori Anglia din prima urnă, cu Germania din urna doi și cu Serbia, Norvegia ori Irlanda din urna a treia!

Tragerea la sorți a grupelor ce calificare la turneul final de peste doi ani, care se va disputa pe întregul continent, va avea loc duminică, pe 2 decembrie. Ceremonia va fi găzduită de capitala Irlandei, Dublin, și va începe la ora 13 (ora României).