Seară cu adevărat spectaculoasă la debutul UEFA Champions League Sport

Seară cu adevărat spectaculoasă la debutul UEFA Champions League

Ediția din acest an a Ligii Campionilor la fotbal a început cu adevărat spectaculos. Pe lângă invoația cu orele de disputare ale meciurilor, care a reprezentat o premieră pentru competiție ce a încântat microbiștii din toată lumea, revenirea italienilor de la Internazionale Milano și victoria celor de la FC Liverpool în meciul cu Paris Saint Germain au reprezentat capetele de afiș ale serii de debut a fazei grupelor UEFA Champions League 2018/2019.

În primele meciuri ale serii s-au întâlnit FC Barcelona cu PSV Eindhoven și Inter Milano cu Tottenham. Dacă pe Camp Nou nu s-au produs surprize, Barcelona impunându-se cu un 4-0 lejer (recital Messi cu trei goluri și Dembele), la Milano suporterii au avut ce vedea în primul meci al Interului în competiția regină după o absență de șase ani. În ciuda faptului că meciul a fost mai degrabă închis, fără faze de poartă notabile, Christian Eriksen a deschis scorul pentru londonezi în urma unei devieri norocoase. 0-1 și speranțele gazdelor păreau că atârnă de un fir foarte subțire. Numai că Interul a riscat și a forțat pe final, obținând o victorie fantastică datorită fantasticului gol al lui Mauro Icardi și a inspirației lui Vecino din minutul 92. Astfel că grupa B începe excelent pentru FC Barcelona și Internazionale.

În grupa C, derby-ul primei runde a însemnat venirea pe Anfield a francezilor de la PSG. Și ce meci a fost! Jucătorii nebunului de Klopp, antrenorul cormoranilor, au demonstrat încă o dată că anul acesta formează una dintre cele mai puternice echipe de pe continent. O demonstrație de forță și o victorie cu 3-2 venită în prelungiri, după unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de ieri. În celălalt meci al grupei, Napoli a remizat, 0-0, la Belgrad, pe terenul celor de la Steaua Roșie.

Grupa A a debutat cu victorii pentru favoritele Atletico Madrid și Borussia Dortmund. Trupa lui Simeone s-a impus cu 2-1 la Monaco, în timp ce BVB a învins cu 1-0 la Brugge. În grupa D, Galatasaray a făcut spectacol la Istanbul după 3-0 cu Lokomotiv Moscova. ÎN ultimul meci, Schalke a remizat acasă cu FC Porto (1-1).

Astăzi se dispută restul meciurilor din prima etapă a fazei grupelor: Ajax – AEK Atena, Benfica – Bayern Munchen, Real Madrid – AS Roma, Plzen – CSKA Moscova, Young Boys – Manchester United, Valencia – Juventus, Shahtior – Heffenheim și Manchester City – Olympique Lyon.

foto