Serena Williams, în tutu la US Open Sport

Serena Williams, în tutu la US Open

La doar câteva zile după ce președintele Federației Franceze de Tenis a anunțat că, începând cu 2019, tenismenele nu vor mai putea juca la Roland Garros îmbrăcate în salopetă cu pantaloni lungi, fostul lider mondial din WTA s-a întors la US Open, jucând primul meci într-un tutu.

Williams, aflată acum pe locul 26 în clasamentul WTA, a revenit la Flushing Meadows. Ea a trecut fără emoții de jucătoarea poloneză Magda Linette, locul 68 WTA, scor 6-4, 6-0, la capătul unui meci de o oră și 11 minute de joc.

Dar nu numai jocul acesteia a impresionat spectatorii de pe stadionul Arthur Asher din New York, ci și ținuta purtată de Serena. Combinezonul negru a fost creat de designer-ul Louis Vuitton și Off-White, Virgil Abloh, în colaborare cu Serena pentru colecția Nike, pe care urmează s-o lanseze. În plus, cea mai mică dintre surorile Williams și-a făcut intrarea într-o geacă negră de piele și cu o geantă de tenis pe care era scris „AKA QUEEN”, toate purtând semnătura lui Abloh.

Răspunsul americancei a venit ca urmare a declarațiilor recente ale lui Bernard Giudicelli, care a spus, într-un interviu acordat publicației Tennis Magazine, că „Echipamentul Serenei Williams din acest an nu va mai fi acceptat la competiția noastră. Trebuie să respecți jocul și locul în care te afli”.

La ediția de anul acesta a turneului de tenis de la Roland Garros, jucătoarea de 36 de ani a purtat un echipament special creat de sponsorul său, Nike – un costum negru mulat cu pantaloni lungi și o centură roșie – conceput pentru a preveni formarea chegurilor de sânge, care i-au pus viața în pericol după ce a dat naștere primului său copil, o fetiță pe nume Olympia.

Nike, compania care a creat catsuit-ul, a sărit în apărarea fostului număr 1 WTA, postând pe Twitter o imagine în care Serena apare purtând costumul, însoțit de mesajul „Poți să îi iei costumul unui supererou, dar nu poți să îi iei niciodată superputerile”.

(sursă foto: hiphollywood)