Simona Halep, eliminată în sferturi la Roland Garros Actual

Simona Halep, eliminată în sferturi la Roland Garros

Simona Halep a fost eliminată în faza sferturilor de finală de la ediția din acest an a Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în urmă cu un an. Constănțeanca a pierdut cu 2-6, 4-6 în fața tinerei speranțe a tenisului mondial, Amanda Anisimova. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii nu a lăsat aproape nicio șansă româncei, care se află în pericolul de a pierde locuri importante în clasamentul mondial WTA.

„Sunt tristă că nu mi-am făcut jocul, că nu m-am putut mişca cum aş fi vrut. plec din turneu cu un sentiment pozitiv, totuşi. Nu am reuşit să gestionez tensiunea din corpul meu. Amanda pune presiune cu reverul, joacă foarte lung, chiar dacă nu joacă foarte tare. mi-e greu să mă adaptez când sunt probleme cu ploaia. Voi lua câteva zile libere şi sper apoi să am un sezon bun pe iarbă”, a spus Simona Halep pentru publicația prosport.ro.

În direct la Digi24, Cristian Tudor Popescu a declarat că în jocul Simonei Halep a început să se vadă absența lui Darren Cahill: ”Posedă un joc impecabil, atât pe rever, cât și pe forehand. Știu să vină la fileu, să pună o scurtă, o contrascurtă. Acestea sunt jucătoarele din noul val. Simona are 27 de ani. Ea a reușit performanțe extraordinare cu un anume fel de joc. De pe fundul terenului, cu o deplasare excelentă. E foarte greu să asimileze niște arme, fără de care nu o văd făcând față acestor noi jucătoare. Ea trebuie să avanseze în teren, să urce la fileu. E greu să modifice. A fost depășită tehnic. Lovituri mai adânci, Simona nu a deschis jocul. Aici se vede absența lui Darren Cahill. A fost o problemă de psihic. Nu a mai avut temperamentul unei luptătoare. A fost mult mai moale psihic. Această jucătoare îmi amintește de Martina Hingis. Nu este exclus să câștige Anisimova turneul. E o jucătoare bine construită”.